Written by

Mobilni telefoni sa najboljom baterijom

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 4373

Od sklopivih telefona do pop-up kamere i skenera za otisak prsta, ova godina je bila dinamična kada govorimo o mobilnim telefonima. Ali, bez obzira na „prolaznost“ ovih i sličnih trendova, jedna odlika telefona uvijek se nalazi na vrhu „must have“ liste – trajnost baterije.

Baterija uglavnom može da traje cijeli dan, uz umjerenu upotrebu telefona. Situacija se, naravno, mijenja ukoliko je ta upotreba intenzivnija, a i sama baterija vremenom gubi kapacitet. Stoga, ako vam je upravo njena trajnost jedan od prioriteta pri izboru telefona, ovo su modeli koji su tokom testiranja kontinuirane video reprodukcije u režimu rada u avionu pokazali najviše na tom polju, a koji se odnose na prvu polovinu 2019. godine.

Apple iPhone XR

Baterija ovog uređaja trajala je 19 sati i 53 minute. Uz to, ovaj model, koji spada među trenutno najbolje pametne telefone, nudi još mnogo poželjnih iPhone karakteristika; uključujući odličan veliki ekran, brze performanse, Face ID i bežično punjenje, kao i kameru podjednako dobru kao što je ona koju ima iPhone XS.

Samsung Galaxy S10 Plus

Galaxy S10 Plus ima fenomenalan AMOLED ekran, mnogo korisnih alata za kamere i opciju za bežično punjenje drugih uređaja. Njegova baterija je tokom pomenutog testa trajala 21 čas. Ako je ovaj telefon možda prevelik za vaš ukus, tu je njegov manji pandan – Galaxy S10, čija je baterija trajala impresivnih 18 časova tokom testiranja.

Motorola Moto G7 Power

Na vrhu ove liste je i Motorola Moto G7 Power. Iako nema dvostruku zadnju kameru, kao što je imaju Motorola-ini vodeći modeli, ovaj telefon posjeduje odličnu bateriju. Naime, njegova 5,000 mAh baterija je trajala 23 časa i 10 minuta, što je rekord kada je ovaj test u pitanju.

Huawei P30 Pro

Telefon vrhunskog dizajna i model sa jednom od najboljih kamera ikad. Uz to, njegova baterija od 4,200 mAh je trajala 22 sata i 57 minuta. Baterija manjeg modela iz ove serije, Huawei P30, takođe ima dug vijek trajanja – tokom testa je izdržala 21 čas i 31 minutu.

Samsung Galaxy Note 9

U iščekivanju modela Note 10, koji stiže 7. avgusta, Note 9 je i dalje izvanredan telefon. Njegova baterija je trajala 19 časova i 20 minuta. Pored toga, Note 9 krasi veliki, impresivni ekran, kao i S Pen olovka koja služi i kao daljinski upravljač za sam uređaj, ali i velika količina interne memorije.

LG V50 ThinQ

Bateriju od 4,000 mAh, koja je trajala 17 sati i 49 minuta, ima upravo ovaj telefon, koji, uz to, ima pet kamera i otporan je na vodu. Osim toga, na vrhu uređaja je „zub“ (notch), a tu je i ekran od 6,4 inča. LG V50 ThinQ, između ostalog, ima i stereo zvučnike, s BoomBox zvukom i 32-bitnim pojačalom.