Written by

Motorola One Vision – odličan uređaj budžetske kategorije

mobilni svijet, u žiži| Views: 663

Motorola je spremna za lansiranje novog uređaja – One Vision. Riječ je o telefonu koji će imati veliki ekran, sa ultra tankim ivicama.

Već dugo se govori o novom pametnom telefonu iz Motorola proizvodnje, a sve nezvanične informacije koje su se do sada pojavljivale, ispostavile su se tačnim.

Selfie kamera biće unutar ekrana, i to smještena s lijeve strane. Sa zadnje strane, takođe, nema iznenađenja – dvije kamere, blic i skener otisaka prstiju. Međutim, Motorola je u ovom uređaju uradila nešto nesvakidašnje – spojila je stare i nove tehnologije. Bez obzira na, danas popularni, USB-C port proizvođač je odlučio zadržati i stariji 3,5-milimetarski audio port čime je obezbijedio podršku za starije modele slušalica. Na lijevoj strani uređaja nalaziće se prostor za memorijsku karticu, kojom će biti proširena postojeća memorija telefona.

Inače, Motorola One Vision će imati 6.3-inčni ekran odnosa stranica 21:9, zbog kojega ga još nazivaju i CinemaVision. Rezolucija displeja je 2520 x 1080 piksela, a gustina pregleda 432 ppi. Iako nije riječ o vodećem modelu telefona, One Vision dolazi sa čak 128 GB interne memorije. One Vision će napajati Samsungov čipset Exynos – 8-jezgreni model 9609 sa brzinom od 2,2 GHz. Za neometan rad operativnog sistema i korisničkih aplikacija pobrinuće se 4 GB RAM-a.

Kako smo već rekli, Motorola One Vision imaće tri kamere – jednu s prednje od 25 MP i dvije sa zadnje strane telefona od 48 MP i 5 MP.

Prema ranijim najavama, kompanija bi trebalo uređaj da predstavi tokom ove sedmice, a prema svojoj cijeni pripada budžetskoj kategoriji telefona.