motorola_android_tv

Written by

Motorola predstavila Android TV uređaje

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 386

Proizvođači mobilnih telefona sve češće se odlučuju da u svoju ponudu uvrste i televizore zasnovane na Android operativnom sistemu. Na isti potez se odlučila i Motorola, te u saradnji sa indijskom stranicom za e-trgovinu FlipKart predstavila Motorola TV.

Riječ je o šest modela pametnih televizora s IPS tehnologijom u veličinama od 32 do 65 inča. U svaki uređaj upakovano je mnogo tehnologije, uključujući Dolby Vision i HDR 10, dok će ih pokretati ​​Android 9.0 uz ​​bežični Android TV gamepad.

Modeli manjih dijagonala imaće 1080p ekrane, dok će modeli od 43 inča i veći posjedovati 4K rezoluciju. Ono što je još poznato jeste da će ima ugrađenu Mali 450 GPU sa 2.25 GB RAM-a i 16 GB memorijskog prostora. Audio podsistem bi trebao da obezbijedi veoma kvalitetan zvuk, s obzirom da će televizori biti opremljeni sa 30W soundbar-om sa DTS Tru Sound i Dolby Audio tehnologijama.

Kada je riječ o lansiranju, ovi televizori na indijsko tržište stižu 29. septembra, a za sada nema potvrđenih informacija kada će se pojaviti i na ostalim tržištima.