Written by

Motorola priprema još jedan model u Z4 seriji

mobilni svijet, u žiži| Views: 646

Novi vodeći modeli kompanije Motorola nosiće naziv Moto Z4 i Moto Z4 Force. Iako imena sada znamo, i dalje nije poznato ono najvažnije – kada će telefoni biti zvanično lansirani.

Posljednjih sedmica se mnogo govori o seriji telefona koju ova kompanija drži u tajnost, dok javnost žudi za novim informacijama. Međutim, nije se dugo čekalo i sada je jasno da će Motorola lansirati barem dva telefona u Z4 liniji. Informacije koje su procurile preciziraju neke ključne specifikacije, a tiču se glavnih dijelova telefona. Kako se ranije nagađalo, standardnu verziju Z4 trebalo bi da pokreće nižerangirani Snapdragon 675, dok će vrhunski Qualcomm čip napajati Z4 Force.

Standardna verzija imaće 6GB RAM-a i 128 GB interne memorije, uz Full HD 6.4-inčni OLED ekran sa skenerom otiska prsta. I baterija bi na ovom uređaju mogla biti impresivna – 3.632 mAh, uz mogućnost neke vrste turbo punjenja. Iako jedna kamera na poleđini uređaja više nije uobičajna, Moto Z4 će imati 48MP senzor sa objektivom f/1.6. Za savršene selfie trenutke, bar prema najavama, pobrinuće se 24MP kamera.

Napredniji model, Moto Z4 Force, neće se razlikovati sa spoljašnje strane, ali će biti boljih performansi iznutra. Snapdragon 855 biće povezan s 8 GB RAM-a i 128 GB prostora za čuvanje fajlova, dok će baterija biti iznenađujuće manja. Međutim, i to je s razlogom jer se vjerojatno želi napraviti prostor za kontrolor za još brže punjenje od običnog Moto Z4 telefona.

Na zadnjoj strani, Moto Z4 Force trebalo bi da ima trostruku kameru – 48 MP f/1.6, širokougaonu 13 MP f/1.8 i 8 MP f/2.0 telefoto objektiv. Za sada se spekuliše kako će prednja kamera biti smještena u notch-u, uz isti kvalitet kao na standarnom uređaju.

Potpuno smo sigurni da će Motorola i ovog puta iznenaditi svoje korisnike, ali i poslati poruku konkurentima da je važan igrač u mobilnoj industriji.