Mozilla je objavila Firefox 87

Mozilla je nedavno objavila Firefox 87, najnoviju verziju svog web pretraživača, sa otvorenim kodom koji pruža dodatnu zaštitu.

Mozilla je prethodnih godina intenzivno radila na unapređenju čuvanja privatnosti korisnika. Firefox je uključio blokiranje sadržaja koji djeluje u prozorima privatnog pregledavanja. Ona automatski blokira učitavanje skripti, slika i drugog sadržaja kompanija za praćenje više web lokacija. Kontrolišući ove vrlo zahtjevne komponente, nerijetko dolazi do toga da se slike ne prikazuju, funkcije ne rade ili se čak cijela stranica ne učitava.

Sada su implementirali Smart Blok inteligentnog mehanizma koji blokira trackere za Firefox-ovo privatno pretraživanje, bez dodatnog oštećenja. Smart Blok zapravo popravlja oštećenja prouzrokovana zaštitom od praćenja, bez ugrožavanja privatnosti korisnika. 

Taj pristup pruža najbolje iz oba svijeta: snažnu zaštitu vaše privatnosti, a ujedno i  izvrsno iskustvo pregledavanja. Kako navode iz kompanije, ova unapređenja su samo početak u cijelom procesu poboljšanja!