Written by

m:recenzija: Tesla 3.4 – Budžetski Android za početnike

m:arket, preporučujemo| Views: 1237

Kompanija Tesla u svom portfoliju proizvoda nudi širok izbor uređaja među kojima su televizori, uređaji za domaćinstvo, ali ono po čemu su poznati od samog početka su mobilni telefoni dostupni širokom krugu korisnika.

Jedan od onih koji spadaju u kategoriju najpovoljnijih uređaja ovog proizvođača je Tesla 3.4 koji nam je nedavno stigao na m:recenziju.

  

Android Oreo Go Edition

Tesla Smartphone 3.4 kako je puni naziv modela je jedan od prvih uređaja na tržištu sa Android Oreo Go Edition operativnim sistemom. Za one koji još uvijek nisu upoznati sa ovom verzijom Androida, Go Edition je optimizovana verzija operativnog sistema za uređaje koja ne zahtjeva skupocjenu elektroniku da bi korisniku pružila najbolje iskustvo u korišćenju uređaja. Kako je sistem oslobođen svega nepotrebnog, Android Go aplikacije čuvaju bateriju i štede do 40% kapaciteta mobilnih podataka.

Performanse

Tesla 3.4 krasi 5.5-inčni ekran sa proporcijom od 18:9 i HD+ rezolucijom od 1440 x 720 piksela. Zahvaljujući odnosu stranica kao i užim rubovima, Tesla 3.4 udobno leži u ruci i lako se koristi jednom rukom.

Teslu 3.4 pokreće MTK 6739 četvorojezgarni procesor takta 1.28 GHz, koji štedljivo koriste bateriju od 2.700mAh.  Iako telefon posjeduje 1GB RAM-a, uz pomoć opcije „Accelerate“ Android Go gasi neaktivne aplikacije i rasterećuje radnu memoriju kako bi uređaj radio brže. Uređaj dolazi sa 8 GB interne memorije, koju je moguće proširiti microSD karticama do 32 GB.

Dimenzije uređaja su 148.5 x 71.15 x 8.4 mm, dok masa iznosi optimalnih 151 grama. Dobra vijest za korisnike kojima je bitno da istovremeno koriste dva broja je podatak da je Tesla 3.4 Dual SIM telefon u koji staje dvije nano kartice.

Dvostruka kamera i selfie kamera sa blicem

U kompaniji Tesla ističu da malo koji uređaj iz iste cjenovne kategorije može da se pohvali dvostrukom kamerom. Tesla Smartphone 3.4 je opremljen je dual kamerom, u konfiguraciji 5MP+ 0.3 MP. Iako se ne može pohvaliti velikim brojem piskela dual kamera na ovom modelu pruža sasvim pristojne fotografije.

Sekundarna kamera na poleđini uređaja olakšava kreiranje fotografija uz pomoć takozvanog bokeh efekta koji zamućuje pozadinu, a ističe izabranu primarnu scenu. O selfi fotografijama brine se prednja kamera od 5 Mpix koja dolazi sa blicem.

DuraSpeed

Kako mnoge aplikacije ostaju aktivne čak i kada ih više ne koristimo, dolazi do bespotrebnog zauzimanja resursa telefona i opadanja njegovih radnih performansi. Zbog toga se pri vrhu desne bočne stranice Tesla Smartphone-a 3.4 nalazi DuraSpeed dugme čijim pritiskom trenutno oslobađate radnu memoriju i procesor svih aktivnih aplikacija, umjesto da ih zatvarate jednu po jednu.

Kao zaključak se nameće da Tesla Smartphone 3.4 nudi neke funkcije kao i skuplji Android telefoni te da predstavlja idealan izbor za korisnike koji su u potrazi za povoljim a soldnim uređajem.

Testirani model možete pronaći u ponudi kompanije m:tel po cijeni od 1 KM na Pretplata tarifama.