tesla

Written by

m:recenzija: Teslin flegšip – Tesla Smartphone 9.2

m:arket, preporučujemo| Views: 902

Tesla Smartphone 9.2 je uređaj sa najvećim ekranom ovog proizvođača (5,68 inča) ujedno i prvi Teslin telefon sa „notch“ izrezom i odnosom stranica 19:9.

Posjeduje unaprijeđeni osmojezgarni MediaTek Helio P22 procesor koji radi na 2.0 GHz. Uz 4GB RAM, 32GB interne memorije, kao i slotom za Micro SD kartice do 256GB, Tesla Smartphone 9.2 bez problema pokreće veliki broj zahtjevnih aplikacija. Telefon radi veoma brzo, korišćenje je veoma responzivno i može se reći u ravni sa direktnim rivalima i mnogo poznatijim brendovima.

Android 8.1 Oreo

Tesla isporučuje telefone sa „čistim“ i gotovo fabričkim Android-om, pa je tako bilo i u slučaju modela 9.2. Prisutne su samo osnovne Google aplikacije, slično kao i na drugim telefonima sa stok Androidom. U kombinaciji sa hardverskom konfiguracijom ovakav softver pruža odlično korisničko iskustvo i prilagodljivost pa korisnik može potpunosti podesiti telefon svojim željama.

Uređaj je opremljen 3000 mAh baterijom sa QuickCharge tehnologijom koja je u stanju da napuni 30% baterije za 30 minuta uz pametnu funkciju optimizacije manje potrošnje energije.

Dvostruka kamera

Tesla Smartphone 9.2 na poleđini posjedje sistem dual kamere u konfiguraciji 16 MP + 5 MP. Uživaćete u snimanju fotografija i portreta sa bokeh efektom (zamućenom pozadinom), dok će brzi automatski fokus izoštriti sliku u jednom trenu.

Prednja kamera od 16MP ima blic i opciju za slikanje širokog selfija koja omogućava da u kadar uključite što više prijatelja. Glavna kamera, kao i prednja, snima video u Full HD-u uz opcija usporenog snimanja.

Teslin flegšip donosi i Bluetooth 5.0 podršku koja je rijetkost u ovoj cjenovnoj klasi. Smartfon je tako  moguće povezati sa dva bluetooth uređaja istovremeno, npr. eksternim zvučnikom i Bluetooth slušalicama, ili hands free sistemom u automobilu.

Tesla 9.2. ima hibridni SIM slot, pa korisnik može da odluči da li mi je potrebna Dual SIM podrška, ili želi da prošiti internu memorije micro SD karticom. Telefon dolazi u srebrnoj i crnoj boji, a možete ga po povoljnoj cijeni pronaći u ponudi kompanije m:tel.