Written by

m:tel na Nokia svjetskoj konferenciji “MPLS + SDN + NFV World 2019” u Parizu

Uncategorized| Views: 991

Na 21. konferenciji “MPLS+SDN+NFV Conference” koja se u periodu od 9. do 12.4.2019.  održava u Parizu, na poziv Nokie, svoje mjesto u ulozi izlagača je imala i kompanija m:tel.

Fokus ovogodišnje konferencije je na vještačkoj inteligenciji i mašinskom učenju iz ugla tehničkih rješenja i izazova u arhitekturi sistema.

Tokom uvodne radionice za stručnu javnost “Nokia Private Workshop – Making insight-driven IP real”, Ostoja Čenić, šef službe za planiranje i izgradnju IP/MPLS mreže u m:tel-u, je imao priliku da prezentuje praksu kompanije kroz studiju slučaja, a nakon uvodne prezentacije gospodina Wim Henderickx-a na temu  “Network Functions Interconnect fabric for cloud, IoT and 5G”.

Prikaz iz m:tel-a je obuhvatio primjenu u kompaniji, te pregled arhitekture koja se koristi, a koja predstavlja zadnji svjetski standard u ovoj oblasti.

Radionica je obuhvatila uvide i razmjenu iskustava stručnjaka Nokie, ali i korisnika usluga Nokia Sistema kao što je kompanija m:tel u društvu između ostalih i British Telecom-a, X by Orange, Telia i SDNbucks-a. Razgovarano je o novim tehnološkim trendovima i kako posljednja dostignuća u Network Functions Internconnect, mobile packet core-u, hardware/software i mrežna programabilnost mogu da odgovore na potrebe industrije, odnosno korisnika.

Gospodin Wim Henderickx je Director Network Consulting Engineering & PLM – Technology u ION diviziji Nokie za Belgiju i bavi se konsaltingom za napredna IP rješenja za servis provajdere i poslovne korisnike za: Cloud Networking (SDN/NFV), Triple Play, Mobile, IOT, itd. Posjeduje preko 20 godina iskustva u industriji komunikacija i mreža, i čest je govornik na stručnim konferencijama širom svijeta. Aktivno je angažovan u omogućavanju i definisanju budućih tehnologija koje će da oblikuju komunikacije i usluge budućnosti.

Ostoja Čenić sa dugogodišnjim, bogatim radnim iskustvom, između ostalih i kao predavač na ETF Banja Luka, u m:tel-u radi na poslovima planiranja i izgradnje IP/MPLS mreže. Čest je predavač na internim i eksternim događajima, i svojom ekpertizom doprinosi da m:tel mreža nudi tehnološki vrhunska rješenja za svoje korisnike.

Više o konferenciji možete pronaći na linkovima

https://www.eiseverywhere.com/ehome/mplssdnnfv2019/853209/

https://www.nokia.com/about-us/events/calendar/mpls-sdn-nfv-world-2019/