mtel_grupna_IEEE

Written by

m:tel ugostio studente u okviru IEEE kongresa

m:vijesti, prijateljstva| Views: 1361

Kongres za studente i mlade profesionalce BiH 2019 (IEEE SYPC BiH 2019), njegovo četvrto izdanje, održava se u Banjaluci od 29. novembra do 1. decembra 2019. godine. Organizator ovog kongresa je Institut inženjera elektrotehnike i elektronike (IEEE), sa kojim kompanija m:tel već dugi niz godina ostvaruje dobru i uspješnu saradnju.

Skup se ove godine održava pod sloganom “Vaša karijera počinje ovdje”, a okupiće više od 200 učesnika iz BiH, ali i cijelog svijeta. Ovaj događaj je nadahnuće nove generacije inženjerskih i tehnoloških lidera.

Prije zvaničnog otvaranja, studenti su obišli i kompaniju m:tel gdje su se mogli upoznati sa najnovijim tehnološkim rješenjima koje realizuje ova kompanija.

IEEE_radionica_mtel

Pored opšteg uvoda o kompaniji i okruženju u kojem rade inženjeri elektrotehnike zaposleni u m:tel-u, studenti su imali priliku da čuju i predavanje – IoT servisi bazirani na LoRa LPWAN tehnologiji, odnosno predstavljeno im je kako se korištenjem digitalne tehnologije unapređuje kvalitet života i društva u cjelini.

Ova posjeta je svakako imala za cilj i jasno prenošenje poruke da im kompanija m:tel, u skladu sa svojim strateškim opredjeljenjem da bude podrška mladim ljudima, studentima, te budućim mladim profesionalcima, stoji na raspolaganju u svakom dijelu njihovog profesionalnog razvoja i interesovanja, putem stipendija, prakse, te na kraju i eventualnog zaposlenja.

Mtel predavanja za IEEE

Podsjećamo, tri dana Kongresa, koji će biti održan na Panevropskom univerzitetu “Apeiron”, obuhvataju predavanja vrhunskih eksperata iz Kalifornije, Australije, Holandije, Švicarske, Švedske, Hrvatske, Njemačke, kao i studentska izlaganja, mnogobrojne prilike za povezivanje te profesionalne radionice.

Svečano otvaranje Kongresa zakazano je danas u 13.00 časova.