Written by

Najbeskorisniji gedžeti na svijetu

m:ovo m:ono| Views: 577

Iako nas svijet tehnologije iz dana u dan iznenađuje proizvodima koji nas ostavljaju bez riječi zbog svojih mogućnosti postoje i oni koji su možemo slobodno reći potpuni promašaji. Neki od njih predstavljeni su i na ovogodišnjem sajmu nauke i tehnologije CES 2014.

Ma koliko vam izgledali privlačno, lijepo ili korisno, ove proizvode zaobiđite i novac sačuvajte za nešto korisnije.

 

CAT digitalni držač za iPad i toalet papir

digitalni držač

Ovo je za sve one ovisnike koji bez svojih digitalnih uređaja ne mogu ni u toaletu. CES je osmislio digitalni držač za toalet papir koji je ujedno i držač iPad da slučajno ne biste propustili nešto dok ste na WC šolji. Iako se čini više nego besmisleno CES je napravio i novi model držača sa držačem za kuhinjske ubruse na koji možete staviti tablet svih veličina.

 

Malo drugačiji skejtbord

skejtbord

Kompanija Yuneec je osmislila skejtbord koji ne treba da odgurujete nogama da biste se vozili on će sve raditi umjesto vas. Ovaj skejtbord pokreće mali motor koji radi na baterije, a njime upravljate pomoću daljinskog upravljača. Mi se samo pitamo u čemu je poenta?

 

BliQ lampa

bliQ

Ove lampe predstavljene su kao senzacija, a moramo naglasiti da se radi o najobičnijim lampama koje svetle i kojima možete menjati boju pomoću posebne aplikacije na vašem smartfonu. I to je otprilike to.

 

Tastatura za smartfon ili tablet

trewgrip tastatura

Iz kompanije TREWGrip koja je osmislila ovu tastaturu kažu da će vam ona olakšati korištenje vaših tableta ili smartfona. Funkcioniše tako da na sredinu tastature postavite vaš mobilni uređaj, a sa strana nalaze se tipke. Ne možemo a da se ne zapitamo kako nam ova masivna tastatura može olakšati korištenje mobilnih uređaja jer je poprilično nezgodna za transport.

 

Uređaj za video chat

videočet

Nekome je toliko smetalo što kad priča putem Skype-a izgleda kao da sagovornika ne gleda direktno u oči pa je osmislio cijeli sistem sa ogledalima da bi se stvorio ugođaj tog direktnog kontakta očima. Isto tako ovaj uređaj može vaš iPad pretvoriti u telepromter.

Jedino što možemo zaključiti iz svega jeste da ukoliko baš imate viška novca koje ne znate kako da potrošite kupite neki od ovih gedžeta za skupljanje prašine.

Fotografije: canadianbusiness.com