Najbolje Android aplikacije za kameru

Written by

Najbolje Android aplikacije za kameru

m:apps, preporučujemo| Views: 923

Mnogi konačnu odluku o kupovini mobilnog telefona zasnivaju na tome kakve kamere ima neki uređaj.

Kamere su svakako važne današnjim korisnicima, jer im služe u različite svrhe, samim tim što je ta tehnologija toliko uznapredovala da fotografije nastale mobilnim telefonom mogu da stanu uz bok onim koje su kreirane pomoću profesionalnih foto-aparata. 

Ipak, postoji dosta aplikacija koje vam mogu pomoći da fotografije na vašem mobilnom telefonu izgledaju što bolje. Ovo su neke od najboljih za Android:

Manual Camera

Samo ime aplikacije već govori o čemu je riječ. U pitanju je nevjerovatno jednostavna kamera sa brojnim ručnim podešavanjima i biće vam od koristi ako ste neko ko fotografiju istinski voli i shvata je baš ozbiljno. Takođe, idealna je za sve one koji su ljubitelji naprednijeg fotografisanja, ali prije nego što je kupite na Google Play-u probajte besplatnu testnu varijantu. Ipak, to neće biti moguće ukoliko nije kompatabilna s vašim uređajem, jer vam je za njenu upotrebu neophodna podrška za RAW.

Google Camera

Ako govorimo o besplatnim aplikacijama, onda je tu i Google Camera. Vjerovatno mnogi znaju za nju, ali ima i onih koji ne znaju za nju ili bar za sve njene funkcije. Njih nema previše, ali su dosta efikasne. One uključuju „lens blur“ režim, slow motion, video stabilizaciju i još mnogo toga. Jedina mana je kompatibilnost. Možete je koristiti samo na uređajima sa Android 7.1.1 i nadalje (u vrijeme pisanja ovog teksta). I kasnije, vjerovatno će biti dostupna samo za uređaje koji koriste najnoviji Android. Takođe, možete pronaći modded verziju ove aplikacije sa Night Sight za neke uređaje.

Pixtica

Ovo je Android aplikacija za kameru sa brojim funkcijama i malim trikovima koje će fotografisanje učiniti zabavnim i nezaboravnim iskustvom. Uključuju filtere uživo, kontrolu ekspozicije, ali i manuelni režim je zaista vrhunskog kvaliteta. Takođe, nudi opcije panoramske fotografije i slow motion-a, a pomoću ove aplikacije možete kreirati i GIF-ove. Tu je i podrška za RAW, kao i skeniranje QR koda i još mnoštvo opcija. Dostupna je uz osnovu galeriju.

VSCO

Ovo je izrazito popularna aplikacija jer će te pomoću nje postići da vaše fotografije izgledaju kao film. Jako je slična Instagram-u, u čemu je vjerovatno još jedna draž njene upotrebe. Efekti ove aplikacije djeluju malo retro, ali u tome i jeste njihova posebnost. Korisnicima je dostupno mnoštvo filtera, a tu su i društvene funkcije – mogućnost kreiranja ličnog profila i praćenja drugih, a zajednica okuplja brojne prefesionalce, ali i amaterske zaljubljenike u fotografiju. Uz njih, VSCO je odlična aplikacija za novinare i profesionalce. U paketu koji ćete platiti na određenom vremenskom nivou dobijate posebnu estetiku za određene tipove fotografija.