aplikacije za navigaciju

Written by

Najbolje Android aplikacije za navigaciju

m:apps, preporučujemo| Views: 842

Mobilne aplikacije za navigaciju su od velikog značaja ljudima koji puno putuju, ali i onima koji ne putuju jer uz pomoć njih mogu da se lakše orijentišu u prostoru. Mnogo je takvih Android aplikacija, a mi vam danas predstvljamo neke od najpopularnijih aplikacija za navigaciju.

Google Maps

Google mape pokrivaju više od 220 zemalja i imaju ogromnu bazu podataka koje prikupljaju. Uz pravac i destinaciju u kom se trebate kretati možete dobiti i druge korisne informacije I podatke. Broj telefona, radno vrijeme, veb sajt, fotografije tog mjesta, restoana ili turističke atrakcije. Google maps posjeduje i glasovnu navigaciju, street view kao i live prikaz saobraćaja na ulicama. Kompanija Google je dosta uložila u ovu aplikaciju te dodala opciju da sačuvate mape za offline korišćenje.

Waze

Waze je aplikacija koja predstavlja spoj navigacije i društvene mreže koju je Google kupio 2013. godine za čak 1,2 milijardi dolara. Uz klasične podatke o ruti, brzini vožnje i ograničenjima brzine osigurava i vrijedne saobraćajne informacije samih korisnika, upozorenja na policijske patrole, saobraćajne nezgode i opasnosti na cesti. Koristeći princip društvene mreže, Waze locira samo zastoje i dionice puta koje su zatvorene zbog radova. Njeni korisnici mogu da prijavljuju stanje na putu, saobraćajnu gužvu, ili bilo šta što ometa rutu jer Waze uživo prati sve ove podatke i shodno tome predlaže najbrži put.

HERE

Aplikaciju poznatu kao HERE Maps razvila je finska Nokia, a ime je promijenila u HERE We Go nakon što su je za 2,8 milijardi evra kupili današnji vlasnici – njemački Daimler, BMW i Audi.

HERE We Go u praksi funkcioniše odlično, upis adrese je intuitivan i brz, kada je online dojavljuje i moguće gužve po putu. Posebno je zanimljiv u navigaciji bez interneta, pri čemu nudi precizne karte država koje prethodno treba preuzeti. Ipak, grafika je nešto skromnija nego na Waze-u i Google Maps. Aplikacija prepoznaje fiksne radare i na vrijeme upozorava na skretanja, ali niti dojava o policijskim patrolama kao Waze.