Aplikacije za animaciju fotografija

Written by

Najbolje aplikacije za animaciju fotografija

m:apps, preporučujemo| Views: 5782

GIF-ovi i video-zapisi postali su neizostavan dio društvenih mreža, pa tako ovih dana sve rjeđe vidimo standardne fotografije. Međutim, da fotografije ipak ulaze u novu eru potvrđuju aplikacije koje u njih dodaju animaciju.

Zaista postoji mnogo aplikacija koje će od vaših fotografija stvoriti prava remek-djela, a mi smo izdvojili nekoliko:

Pixaloop

Ovo je prva aplikacija na našoj listi, i to s razlogom. Riječ je o jednoj od najbolje ocijenjenih aplikaciju na iOS App Store-u, i ono najvažnije – osnovne funkcije su besplatne za korištenje. Za razliku od većine sličnih aplikacija, kada završite obrađivanje svoje fotografije kroz ovu aplikaciju, neće se pojaviti žig sa njenim nazivom. Osim što vam omogućava da animirate fotografiju, uz pomoć ove aplikacije određene dijelove fotografije možete i zalediti.

Preuzmite je za Android ili iOS i naravno – javite utiske.

GIPHY

Većina vas već zna kako je GIPHY jedna od najvećih baza GIF-ova. Ovo je zapravo mjesto gdje možete učitati i pronaći milione mimova, a uz pomoć mobilne aplikacije i kreirati vlastiti GIF ili animiranu fotografiju. Aplikacija GIPHY veoma je jednostavna za korištenje, uz zanimljiv interfejs. Jedna od funkcija jeste i ta da na animirane fotografije ili video-zapise možete dodati i svoje titlove.

GIPHY je, naravno, dostupna i za Android i za iOS uređaje.

StoryZ

Ovo je, prema ocjenama fotografa, jedna od omiljenih aplikacija za animaciju i kreiranje GIF-ova. Uz brojne funkcije koje su slične i kod Pixaloop-a, u ovoj aplikaciji možete ukloniti vodeni žig sa fotografije tako da gotovo niko ne prepozna koji ste softver koristili za kreiranje sjajne fotografije.

I ovu aplikaciju možete preuzeti na svom Android ili iOS uređaju.