Written by

Napravite sopstveno pivo za samo par sati uz Minibrew!

m:ovo m:ono| Views: 413

minibrew

Vještina pravljenja piva postala je veoma popularna tokom protekle decenije. Od nezavisnih pivara, pa sve do velikih kompanija, svi pokušavaju da kreiraju jedinstveno pivo koje je savršeno napravljeno.

Ipak, napraviti pivo kod kuće nije baš lako. U većini slučajeva, to zahtijeva dosta prostora, brigu, pažnju i zaista mnogo strpljenja.

Upravo ove probleme holandska kompanija Minibrew želi da pošalje u zaborav. Tročlani tim je stvorio stoni sistem za pripremu piva koji kombinuje proces pravljenja piva, hlađenje i kvasanje u jednoj mašini, tako da i najveći početnik može uskoro postati pravi profesionalac u proizvodnji piva.

minibrew 02

“Uskoro” je naravno ključna riječ. Većini piva potrebno je najmanje dvije nedjelje da pravilno fermentira i odstoji. Minibrew mašina može ubrzati ovaj proces i smanjiti vrijeme čekanja na samo 3,5 sati. Dalj, što duže čekate, razviće se sve kompleksniji ukusi. Naravno, postoji i aplikacija koja ide uz mašinu i koja će vam pomoći da pratite napredak svog piva.

Minibrew takođe dopušta pivarima da koriste prirodne sastojke, kako bi izvukao najbolje ukuse dok ohrabruje ljude da eksperimentišu sa svojim pivom. Mašina je trenutno u beta fazi prototipa, tako da još uvijek nije poznata njena cijena.