Huawei's PocketVision

Written by

Napredne mogućnosti Pocket Vision aplikacije

m:apps, preporučujemo| Views: 509

Kompanije Huawei i njihov podbrend Honor su protekle sedmice predstavile zanimljivu aplikaciju pod nazivom Pocket Vision.

Ova aplikacija uz pomoć vještačke inteligencije osobama oštećenog vida olakšava čitanje na mobilnom telefonu. Honor Pocket Vision dolazi kao preinstalirana aplikacije na njihovim najpopularnijim pametnim telefonima – Honor 20 i Honor 20 Pro.

PocketVision aplikacija korisnicima omogućava tri ključna režima rada – prebacivanje teksta u audio zapis, uveličavanje teksta i režim prikaza fotografije u negativu, kako bi im pomogla da čitaju jasnije i jednostavnije.

Uz pomoć njihove AI četvorostruke kamere (od kojih najveću ulogu imaju glavna od 48MP i telefoto kamera od 8MP) aplikacija korisnicima sa oštećenim vidom pomaže da čitaju dokumenta, menije i druge tekstualne sadržaje bez poteškoća.

Aplikaciju je kreirala kompanija Eyecoming, sa ciljem podizanja svijesti o preprekama sa kojima se slijepi i slabovidi ljudi suočavaju. Kompanija Honor je sklopila partnerstvo sa Britanskim Kraljevskim nacionalnim institutom za slijepe osobe (RNIB), koji pruža podršku ljudima sa oštećenim vidom.

Korisnici mogu preuzeti PocketVision aplikaciju besplatno preko Huawei AppGallery aplikacije, a ona je u ovom trenutku dostupna na engleskom, portugalskom, njemačkom, španskom, italijanskom i kineskom jeziku.