Written by

Naredna generacija Galaxy S telefona imaće 64 MP kameru

iza ugla, mobilni svijet| Views: 664

Ako ste pomislili da će Samsung stati sa inovacijama kada je u pitanju kamera, razmislite još jednom. Ova kompanija konstantno radi na unapređenju, a nakon Samsung Galaxy S10 telefona, za novu seriju pripremaju velike promjene.

Nedavno je objavljeno kako je jedan od najvećih igrača mobilne industrije kreirao senzore za fotoaparate koji pružaju kvalitet slike od 48MP, što je trenutno i najveća rezolucija na tržištu, ali i revolucionarnu 64MP kameru.

Međutim, bez obzira što je Samsung predstavio svoje inovacije, to ne znači da ćemo ih vidjeti u sljedećem modelu. Zapravo, to bi bio veliki korak za brend kojem je trenutno najkvalitetniji objektiv od 16MP  u Galaxy S10 Plus modelu.

S obzirom na konkurenciju koja vlada u ovoj industriji i napore koje proizvođači ulažu u mobilnu fotografiju, očekuje se da bi Samsung mogao pripremiti 64MP senzor za svoj sljedeći vodeći telefon S serije. Tehnologija koja podržava ovakve slike već je dostupna, a to je nedavno potvrdio i Qualcomm kada je priznao da njegov Snapdragon 855 čipset podržava slike do 192MP, iako senzori fotoaparata još ne nude takve mogućnosti.

Ako ste pomislili da bi nove kamere mogle biti implementirane u Samsung Galaxy Note 10 telefonu, takva nadanja su već pala u vodu. Ako je vjerovati pisanju brojnih IT portala, velika Samsung revolucija u kameri mogla bi se dogoditi tek u februaru naredne godine, lansiranjem Galaxy S11 modela.

Dok čekamo novitete Samsung industrije, telefone iz Galaxy S10 serije možete pronaći u ponudi kompanije m:tel.