Written by

Nastavak saradnje m:tel-a sa gimnazijalcima iz Banjaluke

m:vijesti, prijateljstva| Views: 776

Učenici Gimnazije uspješno su završili jednomjesečni kurs o IoT-ju u organizaciji kompanije m:tel

Radeći aktivno na promovisanju obrazovanja iz oblasti nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike, kompanija m:tel  se proteklog mjeseca družila i sa gimnazijalcima iz Banjaluke.

Učenici informatičkog i matematičkog smjera imali su priliku pohađati jednomjesečni kurs s temom Internet of Things,  a predavač je bio Saša Salapura, glavni inženjer za IoT kompanije m:tel.

Radeći praktično na IoT rješenjima, učenici banjalučke Gimnazije su se upoznali sa  temom koja se inače realizuje kroz studentsku praksu, a u vezi je sa m:tel Smart City IoT servisima baziranim na LoRaWAN mreži, a pored toga stekli su i osnovna znanja potrebna za izradu mobilnih aplikacija za podršku IoT projektima. Ova znanja svakako će im koristiti i kao svojevrsno ‘zagrijavanje’ za sljedeći ciklus App takmičenja u kojem svake godine redovno učestvuju.

“Ulaganjem u znanje ulažemo u budućnost, zato će i ova saradnja da se nastavi kako bismo zajedno radili na novim tehnološkim dostignućima i projektima” – poručili su iz kompanije m:tel.