Written by

Nastavljamo sa predstavljanjem nagrada na fotokonkursu ‘Uhvati komunikaciju!’

m:vijesti| Views: 445

Z-Canon-SX710-BeautyPROvog četvrtka vam predstavljamo nagradu koju će osvojiti drugoplasirani takmičar u velikom konkursu ‘Uhvati komunikaciju!’ koji kompanije m:tel i Canon organizuju tokom avgusta. Ovaj konkurs je odlična prilika za sve kreativce da pokažu svoje fotografsko umijeće i prikažu svoje viđenje modernog procesa komunikacije. Nakon Canona EOS 1200 D, danas vam predstavljamo još jedan odličan Canon model fotoaparata.

Canon Powershot SX710 idealan je saputnik za svako vaše putovanje. Bilo da fotografišete jezero, ledene planinske vrhove ili zelenilo u šumi koju ste posjetili tokom vikenda, vrhunski zoom ovog aparata omogućiće vam da zabilježite čak i najsitniji detalj. Pomoću odličnog objektiva od 30x zoom-a fotoaparata imate priliku da kreirate i fantastične video snimke od 1080 piksela kojima ćete zabilježiti sve najvažnije trenutke u svom životu. Ovaj fotoaparat izuzetno je kompaktan tako da ga možete nositi posvuda u svom džepu, a njegova važna prednost je i jednostavno korištenje mnogobrojnih funkcija za postizanje vrhunskih rezultata. Tu je i opcija Advanced Zoom Framing Assist koja u svakom trenutku može pripremati optimalne kadrove za vas, kao i optički stabilizator slike u 5 osi koji će vaše iskustvo fotografisanja prilagoditi svakoj situaciji u kojoj se nalazite.

maxresdefault

Powershoot SX710 u svakom trenutku možete povezati sa svojim smartfonom ili tabletom putem Wi-Fi-ja i NFC-ja i na taj način pokazati prijateljima tek snimljene fotografije na omiljenim društvenim mrežama. Ne želite da budete izostavljeni na vašoj idućoj fotografiji sa odmora? Ne morate se brinuti, budući da ovaj model fotoaparata sadrži mogućnost za daljinsko snimanje, tako da sa “Remote capture” opcijom imate priliku da kontrolišete proces fotografisanja direktno sa svog smartfona ili tableta. Sve svoje fotografije možete u svakom trenutku sačuvati pomoću Image Sync opcije koja istovremeno čuva podatke na svim vašim uređajima.

Uz ovaj fotoaparat možete na kretivne načine obrađivati svoje fotografije, tako da imate mogućnost da dodajete muziku uz svoje video klipove uz pomoć opcije “Story Highlights”, a napredni dinamični operativni sistem ovog aparata omogućava vam da napravite izuzetno izoštrene fotografije čak i tokom fotografisanja tokom trčanja ili hodanja unazad.  Powershoot SX710 posjeduje i odlični visoko osjetljivi CMOS senzor od 20.3 megapiksela kao i DIGIC procesor za fotografije koji je neprocjenjiv za fotografisanje u okolnostima sa slabim nivoom osvjetljenosti. Sve ovo je upakovao u elegantni dizajn koji će cijeniti svako sa dobrim okom za kvalitetu, tako da Canon Powershot SX710 zauzima posebno mjesto u svojoj klasi.