Neke od najkorisnijih aplikacija za ljubitelje pasa

Ponekad niste sigurni kako riješiti neočekivane situacije sa vašim kućnim ljubimcem? Pozovite u pomoć neke od najkorisnijih aplikacija koje imaju odgovore na vaše svakodnevne nedoumice.

Ljudi i ćuke se najčešće odlično razumiju bez ijedne izgovorene riječi. Zato pas i jeste čovjekov najbolji prijatelj. Ali svima je ponekad potrebna pomoć u dresuri, njezi, rješavanju svakodnevnih situacija ili pak pronalasku dog-friendly mjesta. Zato predlažemo nekoliko aplikacija koje vam uvijek mogu biti pri ruci.

11pets

Besplatna aplikacija 11 pets je jedna od najkompletnijih digitalnih platformi koja će vam pomoći da se bolje brinete o svom kućnom ljubimcu. Nudi sve što će vam trebati za bolju brigu o vašem četvoronožnom prijatelju: podsjetnike na vakcine i uklanjanje glista, bilježenje kompletne medicinske istorije, dijeljenje podataka o vašem ljubimcu s veterinarom ili čuvarom kućnih ljubimaca, podsjetnike za lijekove i hranu, kopiju vaših podataka na 11pets: Cloud-u, kao i foto galeriju. Njena prednost je to što je možete koristiti i kada niste povezani na internet.

Preuzmite sa PlayStore-a ili iTunes-a i isprobajte je i sami.

DOGO

Ovo je odlična besplatna aplikacija za dresuru pasa, uz praćenje njihovog napretka. Vaš ljubimac će uz nju moći da nauči neke od više od 100 naredbi za pse sa video-uputama, a tu su i igre, korisna uputstva od trenera pasa, ugrađeni kliker za obuku, mnoštvo članaka, foto-izazovi, personalizovani programi obuke.

Ako imate štene, uz Dogo ćete s njim proći obuku za osnovnu poslušnosti, kontrolu impulsa, pravilnu i ugodnu šetnju. U samo dvije sedmice naučiće 11 psećih trikova!

Preuzmite sa PlayStore-a ili iTunes-a i krenite u akciju.

BringFido

Tražite hotel, restoran, kafe ili plažu gdje mogu boraviti i kućni ljubimci? BringFido je vaš pouzdani resurs. Ova aplikacija omogućava preciznu pretragu i laku rezervaciju hotela za kućne ljubimce!

Osim toga, putem ove aplikacije pronađite atrakcije u blizini, predstojeće događaje za pse, šetače pasa, frizere, čuvare, veterinare i prodavnice kućnih ljubimaca. Koristite aplikaciju da objavite novu lokaciju za kućne ljubimce i podijelite fotografiju vašeg psa koji uživa na svom omiljenom mjestu.

Preuzmite sa PlayStore-a ili iTunes-a i uživajte u zajedničkim avanturama.

Doggy Time: Puppy Training & Potty Assistant

Trening štenaca je izazovan, a Doggy Time to čini lakšim. Riječ je o aplikaciji za obuku štenaca koja vam pomaže da pratite svakodnevne navike i zdravlje vašeg psa. Zabilježite aktivnosti obuke, postavite podsjetnike i napravite rasporede treninga.

Prednosti ove aplikacije jesu to što prijava nije potrebna, kao ni pristup internetu. U njoj možete kreirati podsjetnike za dnevne, sedmične i jednokratne događaje obuke štenaca, pratiti obroke, aktivnosti na otvorenom, njegu i sve ostale važne podatke koji će vam pomoći da vašem ljubimcu pružite veselje i zdrav život.

Preuzmite sa PlayStore-a ili iTunes-a i počnite sa treningom.