Nevjerovatno iskustvo sa novim Alcatel 1V telefonom

Written by

Nevjerovatno iskustvo sa novim Alcatel 1V telefonom

mobilni svijet, u žiži| Views: 598

Kada govorimo o novom Alcatel 1V telefonu, govorimo o pristupačnom uređaju, prilagođenom ukusima različitih, ali brojnih korisnika.

Njegove optimalne performanse i opremljenost nekim novim funkcijama u odnosu na prethodne, slične modele, čine ga sve češćim izborom među ljubiteljima smartfona s potpisom ove kompanije.

No, krenimo redom. Ovaj kompaktni uređaj dolazi s 5.5-inčnim Full View ekranom, rezolucije 480X960 piksela, čiji je odnos strana 18:9, što znači da donosi savršenu ravnotežu velikih mogućnosti i džepne veličine.

Neometan rad omogućava Octa-core procesor, a telefon pokreće Android Pie (Go izdanje), optimalni operativni sistem za entry-level hardver. Ima 1GB RAM-a, odnosno 16GB interne memorije.

I prednja i zadnja kamera imaju 5 megapiksela, čija softverska poboljšanja uključuju i beauty mode. Zadnja kamera dolazi sa AI detekcijom i mogućnošću da identifikuje 12 različitih scena te automatski optimizuje podešavanja za savršeno snimanje. Za perfektne selfie fotografije, tu je i prednji LED blic.

Telefon ima i senzor za otisak prsta, a dostupan je u Anthracite Black, Metallic Blue, Metallic Gold i Metallic Rose nijansama.

Sve pomenute specifikacije podržava i baterija jačine 2.460mAh, koja omogućava do četiri sata razgovora.