Nothing lansira svoj prvi telefon

Nothing, tehnološka kompanija sa sjedištem u Londonu, bi uskoro trebalo da lansira svoj prvi pametni telefon. I to, čini se, uskoro.

Kompanija koju vodi Carl Pei, švedsko-kineski internet preduzetnik, trenutno ima samo jedan proizvod na tržištu, ali već više od godinu dana nagovještavaju proširenje svog portfelja novim proizvodima.

Očekuje se da će Nothing telefon imati slične elemente dizajna kao i njihove slušalice, uključujući prozirne dijelove, što je jedna od glavnih karakteristika tog proizvoda. Nothing Ear je predstavljen u junu prošle godine, pa bi novi telefon bio nastavak koji dolazi nakon skoro godinu dana.

O ovom proizvodu se ne zna mnogo detalja, budući da je osnov za ovakve najave tvrdnja da je Carl Pei pokazao prototip na MWC-u u Barseloni ove godine. Pa se onda pretpostavke izvode iz njegovih naznaka koje daje na društvenim mrežama. 

Tako je u februaru tvitovao „Vraćamo se Andoridu“. Kasnije je obavljen tvit u kome se kaže „Mart će biti zabavan“. Pei je ranije govorio da želi da se kompanija bavi različitim uređajima, a pametni telefon je prirodno najvažniji uređaj u takvom ekosistemu.

Nije poznato u koji cjenovni segment Nothing planira da uđe sa svojim prvim telefonom. Jedna od mogućnosti je da to bude kategorija više srednje klase ili će to biti neki premijum „Flagship Killer“, ostaje da se vidi.

Fotografija: Nothing