Written by

Nova funkcija na FB automatski prevodi poruke

m:ovo m:ono| Views: 3646

Facebook ne prestaje sa stalnim promjenama i unapređivanjem svojih opcija a ovaj put je tehnološki gigant objavio vijest da rade na uvođenju automatskog prevođenja na svojoj Messenger platformi. Ova opcija već je ugrađena u Messenger platformu i za početak će biti dostupna korisnicima u Americi i Meksiku i inicijalno će se moći prevoditi samo poruke na engleskom i španskom.

Kada korisnik čije su postavke na engleskom jeziku dobije poruku napisanu na španskom jeziku on će automatski dobiti poruku u sklopu Messenger aplikacije da li želi prevod poslanog sadržaja. Ako korisnik pritisne opciju ’da’ slijedi proces automatizovanog prevođenja sadržaja. Funkcija će biti moguća u dva pravca: engleski-španski i španski-engleski. Korisnici će dobijati i originalnu i prevedenu poruku kako bi se izbjegla konfuzija.

Ova nova Facebook opcija najavljena je inicijalno još u aprilu a u početku je trebala biti dostupna samo u sklopu Facebook Marketplace-a. Činjenica da će ova opcija biti dostupna i na Messenger-u svjedoči o povoljnim prvim reakcijama na ovu opciju.

Iako je opcija za sada dostupna samo za engleski i španski smatra se da će uskoro biti dostupni i drugi jezici.