Nova Viber opcija olakšava video razgovore s više ljudi

Viber aplikacija uvela je novu opciju, koja će sad da dodatno olakša komunikaciju između većeg broja ljudi.

Najnovija opcija Viber-a, pomoći će korisnicima koji vode razgovore sa velikim brojem ljudi. Prema posljednjim saopštenjima, aplikacija uvodi grid view u sklopu čega je moguće gledati ukupno šest osoba odjednom. 

Aplikacija je nedavno povećala maksimalan broj sagovornika, ali se javljao problem prilikom prikazivanja svih učesnika, zbog malih ekrana smartfona. Nova opcija bi trebalo da riješi taj nedostatak. Sada bi se prebacivanje među sagovornicima vršilo potezom prsta, dok zvuk unutar razgovora neće biti ograničen na sagovornike koje korisnik ima na displeju. 

Sada je moguće održati grupne pozive s do 20 osoba, ali će se na displeju moći prikazati šest učesnika odjednom. U vrijeme pandemije, sve je veća potreba za online sastancima, te je ovo još jedna olakšavajuća okolnost za razgovore. Brojne aplikacije nude idealna rješenja za sve veću potrebu za video pozivima koji zamjenjuju sastanke uživo. 

Viber je najavio i ponovno povećanje broja osoba u online razgovoru, jer, kako navode, ovakav vid komunikacije je idealan u novom normalnom vremenu, kada je potrebno da se održi međusobna interakcija. Kompanije insistira na konstantnom povezivanju osoba, druženju, ali i edukacijama.