Alcatel_1V

Written by

Novi Alcatel telefoni i tablet

mobilni svijet, u žiži| Views: 608

Alcatel je tokom IFA sajma predstavio svoju novu seriju pristupačnih pametnih uređaja koji obuhvataju Alcatel 3X i Alcatel 1V smartfone, kao i Alcatel Smart Tab 7 tablet.

Alcatel 1V je najpristupačniji model koji stiže sa 5.5-inčnim LCD ekranom i 18:9 odnosom stranica. I na poleđini i sa prednje strane se nalazi 5MP kamere. Telefon pokreće osmojezgarni Unisoc čipset, uparen sa 1GB RAM-a i 16GB skladišnog, a dolazi uz instaliran Android Pie OS (Go Edition).

Alcatel_1V

Alcatel 3X sa 6.5-inčnim ekranom je jači modeli koji pokreće MediaTek Helio P23 čipset, u kombinaciji sa 4GB RAM-a i 64GB skladišnog prostora, a dolazi uz operativni sistem Android Pie 9.0. Posjeduje 8MP selfi kameru smještenu u mali izrez u vrhu ekrana sa 20:9 odnosom stranica, dok se na poleđini nalaze tri kamere.

Alcatel_3X

Alcatel Smart Tab 7 je pristupačan 7-inčni tablet sa selfi kamerom od 2MP sprijeda koja se može koristiti za video pozive, dok se na poleđini nalazi VGA kamera. Tablet pokreće četvorojezgarni MediaTek MT8167B čipset, a ima 1.5GB RAM-a uz 16GB internog prostora.

Alcatel_SmarTab_7