Written by

Novi nosivi uređaji iz Samsunga sa poboljšanim funkcijama

mobilni svijet, u žiži| Views: 809

Samsung je pored nove S10 serije mobilnih telefona koja polako, ali sigurno oduševljava svijet predstavio i novu liniju nosive tehnologije među kojima su Galaxy Watch Active pametni sat te fitness narukvice Fit i Fit E.

Kad je riječ o fitness narukvicama Fit i Fit E su po dizajnu i funkcionalnosti veoma slični Gear Fit2 Pro narukvici sa pravougaonim ekranom koji je zakrivljen oko same narukvice.

Dizajn

Galaxy Watch Active izgleda kao nešto tanja verzija Glaxy Watch-a samo bez rotirajćeg sočiva. Sa strane ima dva dugmeta i tanki aluminijumski okvir koji dolazi u četiri različita metalik završetka: crni, srebrni rose gold i morsko zeleni. Ima nešto manji otisak nego njegov prethodnik sa 40 mm ekrana i rezolucijom od 360×360 piksela. Radi na 4.0 operativni sistem i kompatibilan je kako sa Android tako i sa iOS uređajima.

Zdravlje i fitnes

Galaxy Watch Active dolazi sa mnoštvom funkcija koje su vezane za zdravlje i fitnes zbog kojih ljudi uglavnom nabavjaju pametne satove. To je prvi Samsungov nosivi uređaj pomoću koga će korisnici moći mjeriti krvni pritisak, a od 15. marta će moći skinuti i My BP Lab App pomoću koje će moći pratiti svoj krvni pritisak. Nakon što skinete aplikaciju bićete zamoljeni da učestvujete u istraživanju te da podijelite svoje podatke.

Galaxy Fit u Fit E posjeduju sistem za automatsku detekciju fizičke aktivnosti ili samo možete manuelno izabrati među 90 koliko ih se nalazi u sistemu. Na osnovu aktivnosti narukvica broji koliko ste kalorija potrošili i da li je vježbanje bilo efikasno.

Svi uređaji imaju senzor za praćenje otkucaja srca, ali i tabele za praćenje nivoa stresa kao i vježbe disanja koje su od velikog značaja kad je vježbanje u pitanju.