Novi renderi nadolazećeg Google Pixel 4 modela

Written by

Novi renderi nadolazećeg Google Pixel 4 modela

iza ugla, mobilni svijet| Views: 470

Google Pixel 4 i XL stižu početkom oktobra ove godine, a već sad, zahvaljujući renderima, znamo kako će izgledati.

Ipak, iz Google-a stiže novi uvid u specifikacije ovih uređaja, na osnovu kojih možemo saznati više o nasljednicima modela Pixel 3 i 3 XL.

Za početak, pametni telefoni iz nadolazeće serije Pixel 4 se i ne razlikuju previše. Standardni model predstavlja manju verziju Pixel 4 XL modela, koji će, prema dosadašnjim informacijama zaista biti XL dimenzija, odnosno najveći Google-ov Pixel pametni telefon, i nema izreze ili otvore za prednje kamere.

Google je takođe potvrdio dvije nove funkcije na svojim najnovijim telefonima. Prva je Motion Sense, koja će sadržati Project Soli čip, a u pitanju je tehnologija zasnovana na radaru koja može da registruje fine i precizne pokrete i gestikulacije.

Soli takođe podržava opciju Face Unlock, sistem za sigurnije otključavanje pomoću prepoznavanja lica, bez obzira u kom položaju se uređaj nalazi. Takođe, različiti senzori će omogućiti otključavanje licem u različitim okolnostima – i kada je lice mokro, prekriveno kosom, pa i kad neko nosi naočare ili kapu.

Ranije renderi su otkrili da će telefon imati trostruku zadnju kameru (jedna će biti 3D ToF senzor, a druga 16-megapixelni telefoto senzor), čime će postati Google model sa najviše sočiva, mada bi to moglo biti rezervisano samo za XL model. Tu su i dvije selfi kamere, smještene iznad ekrana ili onako kako to sadi Samsung – u izrezu na samog ekranu.

Modeli iz serije Pixel 4 bi trebalo da budu dostupni u tri boje: bijeloj, crnoj i mint zelenoj.

Spekuliše se da će biti riječi o novoj rezoluciji 2280×1080 (ranije 2160×1080) za Pixel 4 i 3040×1440 (prethodno 2960×1440) za XL, što svakako ukazuje da će biti veći. Poznato je i da će ga pokretati Qualcomm Snapdragon 855 SoC, kao i da će imati 6 GB RAM-a i Android Q operativni sistem.

Samim tim, podržavao bi 5G mrežu i zapravo bio prvi Google telefon s tom funkcijom, što bi takođe mogla da bude odlika samo XL modela iz ove serije.