Twitter uvodi opcije za šoping

Written by

Novi Twitter tamni mod zna kada je dan, a kada noć!

m:apps, preporučujemo| Views: 603

Jeste li već isprobali? iOS korisnicima ova opcija je odavno poznata, a sada i vi sa Android-om možete koristiti sve prednosti Twitter-a koji zna kada je dan, a kada noć.

Tehnološkim rječnikom rečeno, još davne 2016. godine Twitter je uveo “noćni način rada” isključivo za svoju Android aplikaciju. Ova opcija je omogućila jednostavnije gledanje pri slabijem osvjetljenju, a istaknula se tamna sivkasto-plava pozadina. Međutim, prema današnjim standardima tamnog načina rada, to nije bio pravi Dark Mode.

Zato je kompanija sa sjedištem u San Francisku ranije ove godine objavila pravi Dark Mode, ali samo za svoju iOS aplikaciju. Ova opcija značajno je unapređena sa Lights Out mogućnostima koje znače da jednostavno možete prebaciti sa svijetlog na tamni režim rada. Upravo ovakvo izdanje aplikacije nedavno je objavljeno i za Android uređaje.

Nakon ažuriranja na najnoviju verziju aplikacije, korisnicima će u meniju biti dostupna ikonica sijalice koja je ključna za promjenu na svijetli, odnosno tamni način rada. Svjedoci smo da mnoge aplikacije sada uvode ovakav režim rada, a mnogi tvrde da su i uštede baterije značajne.