Written by

Noviteti na News feedu Facebooka

m:ovo m:ono| Views: 459

fb

Facebook je ponovno odlučio da ažurira News feed i učini ga što boljim i pristupačnijim za svakog korisnika ove društvene mreže. Evo šta je novo.

Iz komapnije Facebook naglašavaju kako je glavni cilj News feeda da korisniku prikaže priče koje bi ga mogle najviše zanimati. Da bi to sproveli u djelo oni su odlučili rangirati priče na osnovu onoga što bi vas moglo najviše zanimati uzevši u obzir s kim najviše želite da komunicirate, kakve sadržaje želite da čitate i šta želite da komentarišete.

Još prošle godine najavljeni su novi načini kontrolisanja sadržaja na News feedu, a prije par dana je zvanično predstavljen i alat koji će vam pomoći da oblikujete i prilagodite sebi sadržaj koji će vam se prikazivati.

Odaberite prijatelje i istranice koje će vam se prve prikazati

Kako biste bili sigurni da nećete propustiti objave omiljenih stranica, grupa i najdražih prijatelja, sad imate opciju da odaberete čije objave ćete prve vidjeti na vrhu svog News feeda kad god se ulogujete na Facebook. Jednostavno kliknite na profilnu sliku prijatelja koji vam je među prioriteima i pojaviće vam se sve njegove objave  na vrhu News feeda od posljednje vaše posjete Facebooku. Postovi prijatelja i stranica koje želite da vditite prve, u gornjem desnom uglu imaće zvjezdicu.

Pronađite nove stranice da se povežete s njima

Noviteti donose i lakše povezivanje sa stranicama, umjeticima i radnjama koje bi vama mogle biti zanimljive i to na osnovu stranica koje ste do sad lajkovali.

Odaberite stranice i prijatelje koje želite pratiti ili otpratiti

Nova alatka na Facebooku je i lista prijatelja i stranica čiji postovi vam prvi izlaze na News feedu kao i mogućnost da je mijenajte i prilagođavate iz dana u dan. Isto tako, možete vidjete i koga ste to otpratili u posljednje vrijeme i kad god poželite možete ga ponovno zapratiti.

Da biste primjenili nove opcije kliknite na opciju More u donjem desnom uglu vaše mobilne aplikacije i pronađite News Feed Preferences među podešavanjima. Ove opcije su već dostupne za iOS operativni sisitem, a za Android i desktop bi trebalo da budu dostupne kroz nekoliko sedmica.