Novo ažuriranje iOS 13 sistema za lakši FaceTime

Written by

Novo ažuriranje iOS 13 sistema za lakši FaceTime

iza ugla, mobilni svijet| Views: 528

Apple u najnoviji iOS 13 Developer beta ugradio mogućnost pod nazivom FaceTime Attention Correction, i izgleda da bi upravo ova opcija mogla napraviti veliku razliku kada su u pitanju FaceTime pozivi. Ova mogućnost, uočena u trećoj beta verziji softvera koja je izašla prošle sedmice, očigledno radi dobar posao jer će izgledati kao da gledate direktno u foto-aparat, čak i kada gledate u ekran tokom korištenja FaceTime aplikacije.

Ovo je zapravo ogroman napredak, jer prilikom korištenja FaceTime-a korisnici većinu vremena gledaju na ekran, a ne u foto-aparat budući da je cilj vidjeti osobu ili osobe s kojima razgovarate, a ne mali crni objektiv na vrhu uređaja.

Čini se da je do sada ova opcija FaceTime-a dostupna samo za iPhone XS i iPhone XS Max, što bi moglo značiti da radi samo s najnovijom tehnologijom foto-aparata dostupnom na Apple hardveru. Stručnjaci pretpostavljaju da je razlog za to novi procesor signala slike koji je Apple uključio u A12 koji pokreće iPhone XS i XS Max i koji takođe donosi brojna poboljšanja u smislu HDR-a i portretnih svjetlosnih efekata.

Moguće je, takođe, da će opcija sa nekim narednim ažuriranjima koja stignu u iOS beta izdanja biti proširena i na druge uređaje i/ili nestati prije zvaničnog lansiranja iOS 13, koji je najavljen za jesen.