honor-9x_mtel_blog

Written by

Oboren još jedan rekord! Prodato više od 3 miliona Honor 9X telefona

mobilni svijet, u žiži| Views: 494

Navikli smo da nam iz Honora, podbrenda kompanije Huawei, uvijek dolaze odlične vijesti. I ovo je jedna od takvih – 3 miliona primjeraka novog Honor 9X telefona prodato je za manje od mjesec dana.

Kad je Honor najavio da će 9X biti nasljednik serije 8X, čelni ljudi kompanije s ponosom su rekli da je Honor 8X najprodavaniji pametni telefon koji je izašao iz njihove proizvodnje. To potvrđuju i podaci o prodaji – 15 miliona prodatih jedinica, od čega je 10 miliona prodato u prva 173 dana. Sada se čini da će Honor 9X linija srušiti ovaj rekord.

U prvih 29 dana otkako su se pojavili u prodaji u Kini, Honor 9X i Honor 9X Pro prodati su u 3 miliona primjeraka što govori da se dnevno kupovalo više od 100.000 telefona. Možda su neki iznenađeni zašto prodaja ovih uređaja ide tako dobro, ali je odgovor jednostan. Dolaze s najnovijim 7nm Kirin 810 čipsetom i s mnogo memorijskog prostora od 4/64 GB pa sve do 8/256 GB.

Uz to dolaze i dvije ili tri kamere, a Pro ima dodatni ultraširoki objektiv. Veliki ekran od 6.59 inča dolazi bez izreza, a prednja kamera smještena je unutar uređaja i izvlači se uz popularni pop-up mehanizam.

Specifikacije zvuče zaista atraktivno, a ovi uređaji cjenovno se razlikuju zavisno od kombinacije boja i količine memorije koju korisnik izabere.