Written by

Omnibus “Šta radiš večeras?” na kanalu Pink Film

m:tel IPTV| Views: 727

549e6d90-e36d-4650-9c7d-2b359c10e1d9

Pink Film, petak 26.06 u 19.30 časova

 Ovaj petak je u znaku najboljih domaćih filmova, a za vas smo izdvojili jedno ostvarenje koje je istovremeno smiješno, tužno i očaravajuće. Omnibus “Šta radiš večeras?” otkriva nam tri naizgled različite priče za koje uskoro shvatamo da su povezane mnogo više nego što mislimo, a svaka od njih nosi posebnu poruku iz koje mnogo toga možemo naučiti. Svako od nas se može poistovjetiti sa živopisnim likovima iz tri kratka filma koji sačinjavaju ovaj omnibus.

Prvi je na redu “Amsterdam”, priča o trojici mladića koji žive na Novom Beogradu. Oni su završili srednju školu i ulaze u ozbiljniju fazu života. Preispituju svoje ciljeve i vrijednosti dok čekaju odlazak u vojsku. Žele na brz i jednostavan način zaraditi veliku količinu novca, međutim vrlo brzo shvataju kako to nije onako jednostavno kao što su mislili. Ova tragikomična priča pokazaće koja je granica između mašte i realnosti dok se njihovi snovi o boljem životu ruše na veoma neobičan i komičan način.

Nakon toga na red dolazi film “Kravata obavezna” čija radnja započinje u jednom skladištu knjiga. Ponovo su radnja vrti oko tri mladića koji kuju planove za budućnost. Majka jednog od tri mladića zaposlena je u lokalnom restoranu gdje pokušava zaposliti i sina. Mladić uskoro saznaje da mu je majka isposlovala posao i veče prije svog prvog radnog dana izlazi u provod sa drugovima. Nada se da će vidjeti djevojku iz susjedstva koju je nedavno upoznao i koja mu se veoma sviđa, međutim on i njegovo društvo ne ulaze na željenu zabavu zato što nemaju kravatu.

Posljednja filmska priča je “Apsolutni sluh” koja se fokusira na dva glavna lika. Ovaj par je već dugo zajedno i živi u istoj zgradi gdje žive i njihovi roditelji. Dok je djevojka na zadnjoj godini studija medicine i veoma zauzeta oko spremanja ispita mladić je nakon diplomiranja već duže bez posla. Nakon što završi studij djevojka dobija posao u seoskom domu zdravlja i odlazi, ali uskoro prestaje da se javlja mladiću. On kreće u potragu za njom.

Ovaj popularni domaći film nastao je 1988. godine u režiji Predraga Velinovića, Ivana Markova i Janka Baljaka. U glavnim ulogama pojavljuju se Milan Erak, Dušan Golumbovski, Branislav Jerinić i Vladan Dujović.

https://www.youtube.com/watch?v=OA9mUNu_TWw