OnePlus 10 Pro stiže na još neka tržišta

Kineski tehnološki gigant OnePlus odlučio je da svoj novi model telefona ponudi i na tržišta drugih zemalja.

Iako je u ranijim slučajevima bilo uobičajeno da OnePlus telefoni budu dostupni širom svijeta i prije nego što bi „stigli“ u Kinu, sa OnePlus 10 Pro je bio obrnut slučaj. On je od svog lansiranja bio ekskluzivno na kineskom tržištu, a sada će se to promijeniti, jer je kompanija najavila da će njen vodeći telefon biti konačno upućen na tržišta Evrope, SAD i Indije, a kao rok je navedeno „do kraja marta“.

Najznačajniji detalj u vezi sa ovim modelom jeste da je sve izvjesnije kako je OnePlus promijenio odluku da ima zajednički operativni sistem sa Oppo-om. Zajedno sa odlukom o izlasku na nova tržišta, iz kompanije su saopštili da će i globalne uređaje pokretati njihov OxigenOS, dok će njihove kolege držati svog ColorOS-a.

OnePlus 10 Pro za globalno tržište lansiraće se sa OxigenOS 12.1 verzijom, ali će uskoro dobiti ažuriranje za OxigenOS 13. I više od toga nije bilo riječi o modelu, osim podatka da stiže sa vlastitim 150 W SuperVOOC brzim punjenjem.

Ono što se zna jeste da model za kinesko tržište dolazi sa ekranom osjetljivim na dodir od 6,70 inča rezolucije 1440×3216 piksela, sa gustinom od 526 piksela po inču (ppi). Pokreće ga osmojezgarni Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 procesor. Dolazi sa 8 GB RAM-a i operativnim sistemom Android 12, a sve napaja baterija od 5.000 mAh.