OnePlus Nord LE – telefon koji ne možete da kupite

Kompanija OnePlus je najavila OnePlus Nord LE, primjerak telefona koji se po predstavljanju neće moći naći u slobodnoj prodaji, ali uz puno sreće može biti vaš.

Ako ste čekali nasljednika svima već dobro poznatog telefona OnePlus Nord, vaše čekanje će se ipak nastaviti. Proizvođač pametnih telefona potvrdio je za indijski tehnološki magazin da će uskoro lansirati drugi telefon iz Nord serije, a zvanični datum se još uvijek očekuje.

Ono što je poznato je da je OnePlus Nord LE, jedinstveni pametni telefon ove vrste, u svom fizičkom obliku napravljen u samo jednom primjerku.

Tačnije, „LE“ u nazivu stoji za Literally Only One Edition (eng. doslovno jedno jedino izdanje).

A, kako će proizvođač odlučiti ko će imati sreću da sa sobom odnese ovaj jedinstveni telefon?

OnePlus je na svom zvaničnom Instagram nalogu pokrenuo takmičenje za sve koji su zainteresovani za ovaj novi uređaj. Pravila su jednostavna – za učešće je dovoljno da na svom Instagram nalogu objavite fotografiju svog trenutnog telefona i u opisu objasnite zašto baš novi uređaj treba ići u vaše ruke, sa korištenjem zvaničnog hashtaga #SwitchToNord (eng. prebaci se na Nord).

Takmičenje je prije par dana i zvanično završeno, a ime srećnog dobitnika se još uvijek očekuje.

I, šta to OnePlus Nord LE donosi novo sa sobom?

Na novom uređaju naći će karakteristike koje su već oduševile korisnike: Snapdragon 765G mobilna platforma sa displayom od 90Hz, quad kamera, dvostruka selfie kamera i baterija od 4115mAh sa punjenjem od 30W.

Ono što će biti novo za jednog srećnog korisnika je gradient prelaz na zadnjem panelu koji postepeno prelazi od narandžaste u plavu. Za razliku od OnePlus Nord pozadine koja dolazi u plavoj i sivoj boji sa visokim sjajem, OnePlus Nord LE najavljuje matirani zadnji panel.