OnePlus predstavio Ace Racing Edition telefon za gejmere

Gejmerski telefon Ace Racing Edition, kompanije OnePlus, zvanično je predstavljen.

U pitanju je cjenovno povoljniji telefon od modela OnePlus Ace. Iako oba uređaja pokreće procesor Dimensity 8100-Max, između ostalog, razlikuju se u veličini ekrana, jačini baterije i kvalitetu kamera. Naime, Ace Racing Edition posjeduje 6,59-inčni LCD ekran, frekvencije osvježavanja od 120 Hz. Touch sampling rate iznosi 240 Hz, a ekran ima i HyperBoost tehnologiju.

Što se tiče senzora, na prednjoj strani je selfie kamera od od 16 MP, dok su na zadnjoj smještene glavna kamera od 64 MP, ultraširoka od 8 MP te makro senzor.

Ovaj uređaj, koji snima 4K video pri 30 fps, posjeduje 3,5 mm utor za slušalice. Za one koji vole da slušaju muziku bez slušalica tu su stereo zvučnici sa Dirac Audio podrškom.

Ovaj telefon namijenjen gejmerima ima jako zanimljivu tastaturu, a stvorena je zahvaljujući saradnji kompanija OnePlus i Razer. U pitanju je tastatura koja donosi ugođaj kakav pružaju Razer-ova BlackWidow i Mercury tastatura.

Baterija telefona Ace Racing Edition od 5.000 mAh, koja podržava 67W brzo punjenje, uređaj od 0 do 80% može da napuni za 29 minuta. Ovaj uređaj, koji dolazi u verzijama 8/128 GB, 8/256 GB i 12/256 GB, košta 280 evra, što je za 72 evra manje od modela Ace. Dostupan je u plavoj i sivoj boji.