OnePlus predstavio Nord 2T smartfon

OnePlus je zvanično predstavio model Nord 2T, novi uređaj iz Nord serije i prvi koji koristi MediaTek-ov novi Dimensity 1300 procesor.

Ovaj osmojezgarni procesor posjeduje jedno Cortex-A78 jezgro koje radi na maksimalnoj frekvenciji od 3 GHz, zatim tri Cortex-A78 jezgra koja rade na frekvenciji od 2.6 GHz, kao i četiri Cortex-A55 jezgra sa maksimalnim frekvencijama od 2 GHz. Dio procesora Mali-G77 MC9 je zadužen za grafiku.

Izgrađen je na TSMC-ovom 6nm procesu, što za razliku od prethodnih utiče na to da je potrošnja energije značajno ekonomičnija. Dolazi u kombinacijama memorije koju čine 8 GB ili 12 GB RAM memorije, dok je za skladištenje omogućeno 128 GB ili 256 GB prostora.

Kad smo se upoznali sa „srcem“ ovog telefona, red je da kažemo nešto i o njegovim vidljivim karakteristikama. Dijagonala ekrana je 6,43 inča, a displej je izrađen u AMOLED tehnologiji i ima sa FHD+ rezolucijom, a brzina osvježavanja iznosi 90 Hz. Displej donosi podršku za HDR10+ standard, a zaštićen je Corning Gorilla Glass 5 staklom, dok se u rupičastom izrezu na ekranu nalazi selfie kamera od 32 MP.

Što se tiče sistema kamera, na zadnjem dijelu glavni Sony IMX 766 senzor donosi 50 MP rezolucije, ultraširokougaoni 8 MP, a monohromatska kamera, zadužena za mjerenje dubine kadra i bolje fokusiranje, ima 2 MP.

Još jedan segment u kome od ovog telefona dobijamo značajno poboljšanje je brzina punjenja baterije, koje je podržano na 80 W, dok je njen kapacitet 4.500 mAh.

Osnovni model ovog telefona može se kupiti za 399 evra, a najsnažniji model sa 12/256 GB memorije košta 499 evra.