OnePlus sprema najpovoljniji Nord model

Kineska kompanija OnePlus radi na novom pametnom telefonu koji bi trebao debitovati u okviru Nord brenda.

Još nije potvrđeno o kojem modelu je riječ, ali mediji prenose da je FCC dodijelio sertifikat nekom, za sada nepoznatom, OnePlus telefonu. Prema dokumentaciji, Oppo je ovlastio OnePlus da njihov model telefona CPH2387 promoviše pod svojim imenom.

S obzirom na to da je model pod tim brojem nedavno na Tajlandu predstavljen pod nazivom Oppo A57 4G, očekuje se da će taj misteriozni model kompanije OnePlus zapravo biti verzija pomenutog telefona.

Mediji prenose da bi novi Nord model, ukoliko bude imao iste karakteristike kao i pomenuti Oppo uređaj, mogao biti najpovoljniji iz tog brenda. Dakle, taj telefon trebao bi imati 6,56-inčni LCD HD+ ekran. Pokretaće ga MediaTek-ov procesor Helio G35, a trebalo bi da ima 2GB RAM-a i do 64GB skladišnog prostora.

Prema podacima iz dokumentacije, Nord model trebao bi imati sistem kamera sa 50 MP i 2 MP senzorima, te OxygenOS 12.1 softver, što se razlikuje od pomenutog Oppo modela. Takođe, ovaj uređaj bi trebalo da ima bateriju od 5.000 mAh, sa podrškom za SuperVOOC brzo punjenje do 33 W.