Oppo Flip će imati veliku bateriju i selfi kameru od 32 MP

Written by

Oppo Flip će imati veliku bateriju i selfi kameru od 32 MP

iza ugla, mobilni svijet| Views: 94

Kompanija Oppo nastavlja da radi na tome da na tržištu ima sve vrste pametnih telefona kao i konkurenti, te sada radi na uređaju koji se sklapa kao telefoni Samsung Galaxy Z Flip i Motorola Razr.

Te informacije pojavile su se na kineskoj društvenoj mreži Weibo. Prema njima, ovaj preklopni telefon imaće 6,8-inčni sklopivi OLED ekran rezolucije 2520 x 1080 i 3,26-inčni eksterni OLED ekran.

Što se tiče kamera, Oppo Flip trebao bi posjedovati selfi kameru od 32 MP, glavnu od 50 MP sa Sony-jevim IMX766 senzorom, te dvostruku  IMX355 kameru od 8 MP. Prema informacijama koje su procurile iz kompanije, uređaj će pokretati Snapdragon 8 Plus Gen 1 procesor, a baterija će biti od 4300 mAh, što je bolje od Samsung-ovog telefona Z Flip 4.

Zapravo, mnoge od tih karakteristika su superiornije u odnosu na pomenuti Samsung-ov telefon, ali potrebno je sačekati zvanične informacije da bi se moglo tvrditi da će Oppo Flip zaista biti toliko moćan.

Još nema podataka o dizajnu, izboru materijala, IP ocjeni, cijeni ili bilo kojim softverskim karakteristikama koje bi mogle povećati potencijal tog telefona. Mediji prenose da bi ovaj uređaj mogao ostati ekskluzivan za Kinu i da možda i neće doživjeti globalno izdanje. Sve te prognoze su zasnovane samo na pretpostavkama, tako da ih treba uzeti s rezervom.