Written by

Organizujte svoje vrijeme uz ove aplikacije

m:apps, preporučujemo| Views: 857

Pametni telefoni i tableti ponekad zaista mogu oduzeti vrijeme i udaljiti vas od prijatelja, ali znate li da mogu povećati i vašu produktivnost?

Sve dok znate prave aplikacije koje vam mogu pomoći, vaš život može biti mnogo lakši. Predstavljamo listu najboljih aplikacija koje će povećati vašu produktivnost.

Tiny Scanner – PDF skener

Ako vaš posao zahtijeva mnogo skeniranja dokumenata, trebalo bi da se naoružate Tiny Scanner-om, koji vam omogućava kreiranje PDF dokumenata koristeći samo kameru pametnog telefona. Snimite, izrežite i izaberite veličinu PDF stranice – sve je tako jednostavno uz ovu aplikaciju. 

LastPass Password Manager

Zaista je teško pamtiti sve šifre koje koristimo za određene usluge ili web stranice. Zato je aplikacija Last Pass Password Manager ključna za napredne korisnike mobilnog telefona. Last Pass vam pruža mogućnost da sve vaše šifre i druge pristupne podatke sačuvate na jednom mjestu. Osim što pamti ovakve podatke, aplikacija se može automatski prijaviti na određene stranice i aplikacije, te za vas generisati jake šifre.

Evernote

Mnogi od nas se sve više oslanjaju na pametni telefon kako bi napravili kratkoročni ili dugoročni plan, rasporedili obaveze i kreirali podsjetnike. Sve je lakše uz mobilnu aplikaciju koja ove poslove obavlja za vas. Upravo putem Evernote-a možete zakazati sastanke, postaviti podsjetnike, voditi bilješke i još mnogo toga.

Pushbullet

Pushbullet je nevjerojatno korisna aplikacija ako provodite većinu dana sjedeći za računarom i istovremeno koristite druge uređaje. Kada je aplikacija lansirana, imala je mogućnost slanja pojedinačnih fajlova između različitih uređaja – mobilnih i desktop računara, ali i između dva mobilna telefona. Sada možete premještati podatke, odgovarati na obavještenja, SMS i druge poruke direktno sa radne površine.

S obzirom da smo na kraju radne sedmice, možda je upravo ovo dan kada treba da razmislite o svojoj organizaciji vremena. Zavisno od vaših potreba, neku od ovih aplikacije možete početi koristiti već od ponedjeljka.