lionsbot_roboti

Written by

Osim što čiste, ovi roboti pričaju i viceve

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 499

Priznaćete da čišćenje doma nikome nije omiljeno. Gotovo uvijek želimo taj posao prepustiti nekome da uradi umjesto nas, a danas ni to nije problem. Naravno, roboti su došli u pomoć, a osim što čiste, uskoro će moći da pričaju i viceve.

Otprilike 300 ovakvih robota proizvešće kompanija LionsBot International, prva svjetska kompanija koja nudi robote za čišćenje po modelu pretplate. Pojednostavljeno, to znači da kompanije koje žele koristiti robote ne moraju biti njihovi vlasnici, a samim tim ne moraju ni održavati ove pomagače.

Iz ove kompanije nedavno su saopštili da će zajedno sa šest partnerskih kompanija staviti na raspolaganje ove robote do marta 2020. godine. Kako ističu, više robota može da radi istovremeno u jednom prostoru zahvaljujući odličnoj koordinaciji.

Ono što je još zanimljivo jeste ta humanoidna strana ovih robota, jer oni mogu da vam namignu i nasmiješe se. Zastane li kraj njih, neće im biti problem da se našale i ispričaju neki vic. Skeniranjem QR koda ostvarivaće se komunikacija, pa ćete ih moći pitati kako se zovu ili koju vrstu čišćenja oni obavljaju.

Ova tehnološka inovacija dolazi iz Singapura gdje su već odavno prepoznali potencijal robotike. Prema njihovim podacima, ulaganje u robotiku donijeće im 300 miliona dolara dobiti i otvoriti gotovo hiljadu novih radnih mjesta u narednih pet godina.