Written by

Osjetite duh predivne Bratislave

m:vijesti| Views: 688

Šerujte slike iz ovog predivnog grada uz opciju Roming NET

Bratislava je oduvijek bila jedan od kulturnih središta Centralne Evrope, a pored brojnih istorijskih građevina, poznata je i po velikom broju različitih kulturnih događaja. Bratislava je od Beča, glavnog grada Austrije, udaljena svega 60 kilometara, što ih međusobno čini najbližim glavnim gradovima u Evropi.

Rijeka Dunav je ovo središte viševjekovne kulture podijelila na dva dijela, tako da se na istočnoj obali nalazi stari, istorijski dio grada, a na zapadnoj obali je smješten moderni dio.

Turistima koji posjete Bratislavu najviše pažnje izaziva Bratislavski dvorac, tako da je najbolje da svoj obilazak počnete upravo od ovog 11 vijekova starog kulturnog dobra, smještenog 100 metara iznad Dunava.  Stari dio grada možete obići dosta brzo, jer nije veliki, međutim, dajte sebi vremena da s užitkom prošetate parkom koji ima predivan pogled na grad i Dunav.

Glavni trg krasi poznata Rolandova fontana, a lokalni stanovnici će vam ispričati veoma interesantnu legendu u vezi s kipom na njenom vrhu, koji se u ponoć na Novu godinu okrene na suprotnu stranu, kako bi pozdravio junake koji su branili grad. Nakon ugodne šetnje, počastite se nečim iz odlične ponude torti i kolača, na trgu prepunom tradicionalnih kafea u bečkom stilu.

Ukoliko se ovog ljeta odlučite za posjetu Slovačkoj, ne zaboravite da ako ste m:tel prepaid Dopuna korisnik, možete aktivirati jednu od tarifnih opcija „Roming NET“, uz koju ćete nesmetano koristiti mobilni internet u T-mobile mreži Slovačke. „Roming Net“ aktivirajte putem servisa Moj meni pozivom na *100# i uživajte na svom putovanju, šerujte sličice, istražujte nova mjesta i ostanite u „četu“ sa prijateljima.