Written by

Otvaranjem izložbe u MSURS najavljena Noć muzeja u Banjaluci

prijateljstva| Views: 541

Otvaranje izlozbe_Mtel i MSURS

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci, 30. aprila, otvorena je izložba pod nazivom “Prigušena egzistencija-savremena umjetnička scena Srbije” realizovana u saradnji sa Muzejom savremene umjetnosti Vojvodine iz Novog Sada. Izložom je ujedno najavljena evropska muzejska manifestacija “Noć muzeja” koja će biti održana 16. maja, a koju je i ove godine, kao prijatelj Muzeja, podržala kompanija m:tel.

 „Prigušena egzistencija“ predstavlja najuspješniji izložbeni projekat MSUV koji je u maju 2014. godine predstavljen u nacionalnom muzeju likovnih umjetnosti Tajvana. U fokusu izložbe su najnovije umjetičke pojave u Srbiji u okviru internacionalnog kulturnog prostora, kojom su obuhvaćeni radovi 15 reprezentativnih savremenih umjetnika i umjetničkih grupa.

 Izložbu je otvorio Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke, koji je tom prilikom rekao, da je ova izložbena postavka uvod u desetu po redu manifestaciju “Noć muzeja”, podsjećajući da je mjesec april bogat događajima iz oblasti kuture, koji su sastavni dio obilježavanja Dana grada.

Mtel i MSURS (2)

Prigodnim riječima u ime kompanije m:tel prisutnima se obratio Đorđe Mišić, Izvršni direktor za marketing i prodaju m:tel-a koji je tom prilikom rekao: “Komunikacija je svojevrsna umjetnost, kao što je umjetnost povezivanje ljudi, gradova, svjetova. Stoga ne čudi, da se kompanija Mtel koja se bavi komunikacijom, odlučila da u okviru svog društveno odgovornog poslovanja podrži jednu od najznačajnijih kulturnih institucija u RS, a to je Muzej savremene umjetnosti. Drago mi je što sam u prilici da vas pozdravim na otvaranju ove izložbe  koja na neki način spaja RS i Srbiju, te da najavim saradnju Muzeja i kompanije Mtel.”

Izložba će biti otvorena do 7. juna 2015. godine.