Ovaj ekološki sat ima kućište od taloga kafe

Tradiciju recikliranja i upotrebe recikliranih materijala koriste brojne velike kompanije širom svijeta, a među njima je i Kaffeeform iz Njemačke, koja je kreirala ručni sat sa kućištem od taloga kafe.

Koristeći otpad od kafe iz stotina kafića širom svijeta, kompanija Kaffeeform stvorila je snažan i izdržljiv materijal koji se najprije koristio za izradu šoljica, pod nazivom Weducer, da bi zatim dobio i ovu, još zanimljiviju ulogu.

Iz kompanije navode da su kućišta ove serije satova stvorena od prerađenog taloga kafe i drugih obnovljivih materijala, zasnovanih na biljkama, ali i da su dodatno ojačana biopolimerima.

Kompanija je šolje predstavila u januaru, da bi sada, u saradnji sa berlinskom kompanijom Lilienthal Berlin, poslovanje proširila i na satove. Da bi sve bilo u znaku kafe, satove su nazvali po najpopularnijim nazivima ovog napitka, te kupci mogu da biraju između modela Espresso, Americano i Latte, koji dolaze u ukupno pet varijanti. Naravno, naziv sata prati i boja njegove narukvice.

Nakon toliko pomena riječi kafa, pri pogledu na satove na fotografiji, čini se kao da i mirišu na popularni napitak uz koji svaki dan započinje većina odraslih ljudi na planeti. Možda se zaposleni u kompaniji Kaffeeform toga nisu sjetili, ali ljubiteljima kafe sigurno ne bi smetalo da su dodali i taj mirisni detalj. Inače, satovi koštaju 299 evra.