Ove aplikacije govor pretvaraju u tekst

Written by

Ove aplikacije govor pretvaraju u tekst

m:apps, preporučujemo| Views: 2410

Prošli su dani kada nam je život bio nezamisliv bez daktilografa. Iako ta stara metoda svakako ima svoje prednosti, sada taj posao olakšavaju brojne aplikacije koje govor pretvaraju u tekst.

Danas vam predlažemo nekoliko aplikacija te vrste, za Android, a na vama je koja će vam je da testirate koja se od njih najbolje uklapa u vaše potrebe:

Gboard

Naravno, ne možemo na ovu listu ne uvrstiti Google-ovu tastaturu! Shodno tome, možda nećete ni morati da instalirate dodatni softver. Mnogi Android uređaji već imaju Google tastaturu, a oni koji je nemaju, mogu je mogu preuzeti na Google Play-u. Iako je prvenstveno namijenjena za fizički input, Gboard podržava i mogućnost da govor pretvori u tekst. Aplikacija je besplatna, brza i pouzdana. Podržava mnoštvo jezika, a možete je preuzeti za korištenje i kada ste van mreže. Gboard je definitivno jedan od najboljih konvertora glasa u tekst za Android.

Evernote

Evo još jedne aplikacije koju ste možda već koristili. Evernote je jedna od najpopularnijih aplikacija ove vrste, s obzirom da je poznata i kao nezamjenjiv alat kada je riječ o preuzimanju svih vrsta bilješki i obavljanu poslova te vrste. Unesite upisane bilješke ili skenirajte one pisane rukom, ali, takođe, pomoću nje možete dodavati fotografije, web stranice ili audio zapise. Takođe, nudi opciju da sve zabilježeno i pretražite, ali i da kreirate bilježnice i planere tako što ćete ih organizovati na svoj način, a potom je moguće i da ih podijelite. Vaše bilješke sinhonizuje sa svim uređajima koje koristite, tako da su uz vas gdje god da se nalazite.

Speechnotes

Tim koji stoji iza ove aplikacije tvrdi da je u pitanju najbolja besplatna alternativa za najskuplji konvertor govora u tekst koji možete naći na tržištu. To potkrepljuju podacima da aplikacija podržava opciju da u tekst pretvori sate i sate govora, ali i da je vrlo precizna te da ne prestaje s radom ni kada pravite pauzu tokom diktiranja. Dizajnirana je za mislioce, blogere, pisce, zaposlene ljude i sve one koji vole brzo i lako tipkanje.

Speechtexter

Ova aplikacija se više oslanja na internet konekciju. Ono što je čini posebnom je jednostavnost upotrebe – odaberete jezik (a podržava ih zaista mnogo), dodirnite dugme mikrofona i počnete govoriti. Omogućava kontinuirano prepoznavanje govora s prilagođenim rječnikom (interpunkcijski znakovi, telefonski brojevi, adrese i slično), što vam, koristeći samo vaš glas, pomaže prilikom pisanja dužih eseja, postova i izvještaja. Zato je čest izbor studenata, nastavnika, pisaca, blogera, kao i poslovnih ljudi širom svijeta.