Written by

Ovo je najbrži način da izbrišete Android aplikacije koje ne koristite

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 1752

Da li znate koliko instaliranih aplikacija imate na svom telefonu? A da li znate koliko njih koristite svakodnevno?

Dobar dio Android korisnika ima na svom telefonu veliki broj aplikacija koje ne koriste često ili ne pokreću uopšte. Deinstalacija aplikacija poželjna je kako bi Android telefon „prodisao“, a ovo bi naročito trebali uraditi vlasnici starijih uređaja, ili telefona sa manjom količinom memorije. Oni će od sada od Google Play prodavnice primati obavještenja koja će ih podsjećati da uklone takve aplikacije sa uređaja.

Kako da izbrišete aplikacije koje ne koristite?

Notifikacije sa naslovom „Clean up your device anytime“ će vas podsjetiti da se neiskorišćene aplikacije mogu ukloniti radi oslobađanja prostora za skladištenje. Jednim klikom ćete biti usmjereni na Play prodavnicu gdje ćete vidjeti listu aplikacija koje se dugo nisu koristile. Prikazaće vam se kada ste posljednji put koristili određenu aplikaciju i koliko ćete prostora osloboditi ako je izbrišete. Kada dodirnete zeleno polje neželjene aplikacije će se deinstalirati.

Ne morate čekati da primite podsjetnik od Google-a, jer se ova funkcija može pokrenuti otvaranjem aplikacije Google Play Store. Kada dodirnete meni koji se nalazi na lijevoj strani trake za pretragu idite u „Moje aplikacije i igre“ i pomaknite se do opcije „Instalirano“. Dodirnite meni s tri trake s lijeve strane trake i prikazaće listu svih aplikacija koje niste koristili dugo vremena. Sigurno ćete pronaći neke koje više ne trebate, ili ste čak zaboravili da ih uopšte imate na telefonu.