Written by

Ovo su najbolje aplikacije za slušanje muzike na Android uređaju

m:apps, preporučujemo| Views: 8004

Gotovo da nema korisnika pametnih telefona koji na svom uređaju nemaju mini muzičku kolekciju. Bez obzira na žanr koji preferirate, dok trčite, šetate ili prosto odmarate želite da slušate omiljenu muziku. Međutim, kako biste svakodnevno ažurirali kolekciju novim numerama, jedan od problema može biti nedostatak interne memorije.

I za to postoji rješenje u vidu aplikacija za slušanje muzike koje sadrže milione hitova. U nastavku predstavljamo vrlo popularne, ali opet jedinstvene streaming aplikacije.

Apple Music

Ova aplikacija je među novijim u ovoj oblasti i bez obzira što je riječ o Apple-u, dostupna je i za Android uređaje putem Google Play Store-a. Oko 30 miliona pjesama je na raspolaganju korisnicima, a ugrađena je i posebna sekcija Connect koja umjetnike čini bliže njihovim fanovima. Apple Music uključuje i Beats 1 – internet radio stanicu koja se emituje u više od 100 zemalja.  

Spotify

Spotify nudi besplatnu uslugu streaming-a, a savršen je za Android mobilne uređaje jer omogućava preuzimanje bilo koje pjesme u katalogu za offline slušanje. Takođe, dostupan je i web-player, kao i aplikacija za desktop računar, a sav sadržaj za reprodukciju se može sinkronizovati.

Google Play Music

Ono što je počelo kao jednostavan muzički plejer, sada je potpuno komercijalni streaming servis sa više od 35 miliona pjesama na raspolaganju. Uz nadograđenu verziju, za koju je potrebno aktivirati i pretplatu, dobijate pristup usluzi YouTube Red, tako da sadržaj možete gledati bez oglasa.

Soundcloud i Soundcloud Go

Soundcloud je druga vrsta aplikacije koja ima zasluženo mjesto na listi najboljih za streaming muzike na Android uređajima. Predstaviti do sada nepoznate umjetnike – to je cilj ove aplikacije čiji korisnici mogu slušati i komentarisati pjesme, dijeliti ih s drugima i ponekad ih preuzimati ako umjetnici to dopuštaju. Soundcloud je idealan za one koji vole otkrivati ​​nove muzičare.

YouTube Music

Uz ovu aplikaciju možete uživati u muzici koju ste oduvijek željeli slušati. Velika prednost YouTube Music u odnosu na konkurenciju je količina ekskluzivnog sadržaja. Svaka platforma za streaming ima novi album Arctic Monkeys-a, ali koliko ih ima živo izvođenje sa festivala Lollapalooza u Argentini? To može pružiti samo ova aplikacija.

Vrijeme je da se prepustite dobrom zvuku uz neku od preporučenih aplikacija.