Ovo su neki od najboljih budžetskih Alcatel telefona

Alcatel uređaji su poznati po tome da ih krase sjajne performanse i pristupačne cijene, a ovo su neki od najboljih budžetskih telefona ovog brenda.

Alcatel 1S (2020)

Ovaj pametni telefon je pouzdan izbor po izuzetno prihvatljivoj cijeni. Sa velikim ekranom, dugotrajnom baterijom i trostrukom kamerom, Alcatel 1S je zanimljiv kako budžetskim, tako i početnim korisnicima.

U potpunosti opravdava moto “snimajte pametnije uz inteligentne kamere”, što potvrđuje njegova trostruka kamera na poleđini. Naime, inteligentna detekcija scene prepoznaje 12 različitih postavki prema kojim optimizuje fotografisanje kako bi boja, detalji i osvjetljenje bili savršeni.

Ekran je 6,22-inčni IPS HD+, sa prednjim 2.5D staklom, a baterija kapaciteta 4.000 mAh.

Memorija je u kombinaciji 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije, a dolazi uz efikasan Octa-Core procesor. Jednostavnim aktiviranjem namjenskog dugmeta dobijate trenutnu podršku Google asistenta.

Alcatel 1S (2021)

Ovogodišnji 1S model ima 6,52-inčni HD+ ekran, s omjerom stranica 20:9.

Podržava način podijeljenog ekrana, za istovremeno korištenje više aplikacija.

Njegov sistem kamera čine glavni objektiv od 13 MP, senzor dubine od 2 MP i makroobjektiv od 2 MP. Baterija od 4.000mAh može se puniti putem microUSB porta.

Pokreće ga Andorid 11, uz osmojezgarni procesor.

Alcatel 1L (2021)

Uređaj pokreće Android 11 (Go Edition) te uz četvorojezgarni MediaTek SoC ima 2 GB RAM-a i 32 GB prostora za skladištenje.

Baterija je kapaciteta 3.000mAh.

Na zadnjoj strani je dvostruka kamera –  glavna od 13 MP i makro objektiv od 2 MP. Prednja kamera ima 5 MP.

Alcatel 3L (2020)

Ovaj uređaj donosi spoj dobrih kamera, s obzirom da je u pitanju sistem od tri AI senzora. Pomoću 48 MP AI kamere, makro senzora od 2 MP i ultraširoke kamere od 5 MP korisničko isustvo fotografisanja će biti podignuto na viši nivo.

Istovjetan slučaj je i sa njegovom 8MP selfie kamerom i LCD blicom, pri čemu će fotografije biti podjednako dobre bez obzira da li su nastale na dnevnom ili noćnom svjetlu.

Sve to prati snažni Octa-Core procesor te baterija od 4.000 mAh, što će omogućiti sate fotografisanja, a dodatni užitak pri pogledu na sam sadržaj nudi i impresivni 6,22-inčni HD+ ekran s odnosom stranica 19:9.

Ovaj model ima 4 GB RAM-a i čak 64 GB interne memorije koja osigurava jednostavno pokretanje bilo kog sadržaja i uživanje u video-zapisima, fotografijama, strimovima i igricama bez ograničenja.