Written by

Pametne sijalice pored kojih je osvjetljenje uvijek savršeno

m:ovo m:ono| Views: 629

sijalice

Koncept pametnih domova više nije nikakva novost i sve više je onih koji na ovaj način koriste tehnologiju u svojim domovima pa tako gotovo svakodnevno imamo nove kućanske aparate sa predznakom „pametni“.  Novitet kad su u pitanju pametni domovi su svakako i pametne sijalice pored kojih ćete baš uvijek imati sjajno osvjetljenje za sve što poželite.

Glavna stvar kou morate znati kada kupujete pametne sijalice jeste da prepoznate one za koje je potrebno posebno grlo i one za koje nije. Dobra stvar jeste što i ako vam je posebno grlo potrebno, možete ga kupiti putem interneta. Isto tako postoje pametne sijalice sa kojima ćete dobiti posebno grlo.

Najvažnija stavka kod pametnih sijalica zašto bi trebalo da ih uzmete u obzir jeste što ih možete podešavati putem svojih mobilnih telefona, ručno ili putem glasovnih komandi putem asistenata Alexa, Siri ili Google Assistant.

Brendovi najboljih pametnih sijalica koje se trenutno mogu naći na tržištu su: Philips Hue, Cree Connected, Sengled Element Classic Smart LED, Texsens Smart Bulb koja ima i zvučnik.