Written by

Pet razloga zbog koji trebate napraviti Twitter nalog

m:ovo m:ono| Views: 485

TwitterWorldwide

Twitter ukida limit od 140 znakova, ali samo kada su u pitanju direktne poruke. Ovo je veoma značajna promjena u načinu na koji Twitter funkcioniše, jer je ova društvena mreža od svog osnivanja ograničila sve objave na 140 znakova, a ovo novo pravilo stupa na snagu u julu.

Ovo je najavio Sačin Agarval, menadžer Twitter-a i dodao da nema planova za uklanjanje ograničenja broja znakova za javne objave.

Direktne grupne poruke uvedene su ranije ove godine i omogućuju korisnicima da vode privatne razgovore, a mogu se i slati fotografije i tvitovi.

twitter

Ukoliko još uvijek niste postali korisnik Twitter-a, evo nekoliko razloga zašto biste trebali otvoriti nalog na ovoj društvenoj mreži.

Twitter je bolji izvor vijesti od bilo čega drugog

Konvencionalni izvori vijesti često imaju dugotrajne uređivačke procese, dok Twitter omogućava kratke, iskrene komentare koji često dolaze iz prve ruke.

Twitter omogućava samo 140 znakova u svakom tvitu, što znači da su ljudi koncizni

Twitter prinuđava čak i najrječitije da “skrate” svoje misli na 140 znakova ili manje, pa vam omogućava da vidite šta oni zaista žele da kažu.

Uvijek ćete znati šta se dešava u datom trenutku

Velika stvar u vezi Twitter-a je da ako pratite važne ljude koji se bave temama do kojih vam je stalo, šanse su da će i dalje govoriti o tome sat ili čak dan kasnije. Bolje je pratiti mnogo ljudi, tako da uvijek možete shvatiti šta se trenutno dešava iz više perspektiva.

Kada tvitujete poznatim ljudima, oni često reaguju

Twitter najbolji način da stupite u kontakt sa poznatim ličnostima. Ako tvitujete nešto zanimljivo o ličnosti koja koristi Twitter, postoje solidne šanse da ćete dobiti odgovor.

Ne morate da tvitujete da biste koristili Twitter

Twitter je zabavan način za komunikaciju sa drugima, ali vas ne primorava na to, ako ne želite. Na kraju krajeva, najveću korist od Twittera dobićete ako pratite pametne ljude koji znaju šta pričaju.

Napravite Twitter nalog još danas i uvjerite se u moć ove društvene mreže.