Written by

Pickbox premijera

m:tel IPTV| Views: 938

„Let heroja“ od 1. septembra u Pickbox videoteci u okviru m:tel IPTV-ja

Dramatična triler-serija Let heroja (When Heroes Fly) inspirisana je jednim od najprodavanijih izraelskih romana pisca Amira Gutfreunda, o četvoro prijatelja, ratnih veterana specijalne izraelske vojne jedinice, koji se 11 godina nakon završetka rata ponovo okupljaju zbog vrlo intimne i delikatne situacije. Oni su spremni proći pakao, samo da bi pronašli svoj mir.

Radnja započinje završetkom Izraelsko-libanskog rata 2006. godine u kojem se četvorica najboljih prijatelja pripremaju za konačan povratak svojim domovima. 11 godina nakon završetka ratnih misija prijatelji su krenuli svako svojim putem, svako sa svojim pričama, problemima, ličnim tragedijama.
Djevojka Yaeli (Ninet Tayeb) ljubav je života mladića Aviva (Tomer Kapon) i sestra mladića Dubija (Nadav Naytes) koja je nestala i vjeruje se da je mrtva. Međutim, kada njenu sliku u lokalnim novinama ugleda Bandu (Moshe Ashkenazi), koji živi i radi u Južnoj Americi, počinje njihova avantura života koja ih vodi u kolumbijsku džunglu. Na tom putu svako od njih četvorice suočiće se s vlastitim traumama i ličnim psihološkim granicama.

Let heroja, reditelja Omri Givrona, osvojio je na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu nagradu za najbolju seriju.

S izrazito uvjerljivom glumom, posebnom razradom karaktera i nepredvidljivim scenarijom, ova serija, snimana u Izraelu i Kolumbiji, vrlo je strastvena i prepuna nevjerojatno realističnih scena. Kroz epizode gledaoci će se susresti sa širokom paletom emocija i dinamičnim, neočekivanim, dramatičnim, ali i romantičnim, te tužnim scenarijom.
Serija je to, zapravo, o prijateljstvu, zacjeljivanju, pružanju drugih prilika, gubitku, ali i o ljudskoj moći i snazi koja postaje nemjerljiva kada je u pitanju ljubav.

Svih 11 epizoda serije možete gledati od 1. septembra na Pickboxu u okviru m:tel IPTV-ja.