PriceIzKomsiluka 00005

Written by

Pisce iz regiona okupile „Priče iz komšiluka“

m:vijesti, prijateljstva| Views: 787

Banjaluka ugostila autore najboljih priča pristiglih na književni konkurs

 

„Priče iz komšiluka 3“, naziv je knjige nastale kao rezultat istoimenog konkursa koji je i ove godine objavio portal Mondo, uz podršku kompanije m:tel. Da je ovaj konkurs izrastao u ozbiljan književni događaj godine, dokaz je i podrška Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske ovom projektu.

Promocija knjige, u kojoj se našlo 38 priča autora iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, održana je u Narodnoj biblioteci Republike Srpske u Banjaluci 7. oktobra 2019. godine, a o pričama su govorili članovi žirija Aleksandra Savić, predsjednica Udruženja lektora RS, te u ime kompanije m:tel Sandra Stanić, prof. srpskog jezika i književnosti, kao i Siniša Stanić, novinar portala Mondo.

Price iz komsiluka_Ziri_Sandra Stanic_Mtel

Siniša Stanić, Aleksandra Savić, Sandra Stanić

Ovogodišnji konkurs „Priče iz komšiluka“, bio je još uspješniji od prošlogodišnjeg, kada je riječ o pristiglim radovima kojih je bilo više od 160, a prvu nagradu – štampanje i izdavanje autorske knjige osvojila je Nada Kaurin iz Zagreba za priču „Jel fino? Jel da je?“. Druga nagrada, tablet kompanije m:tel, osvojila je Vanja Šušnjar Čanković za „Priču o dva konja“.

Nada Kaurin dodjela

Nada Kaurin

Autori priča koje su ušle u knjigu „Priče iz komšiluka 3“ imali su priliku pročitati svoje radove na promociji ove knjige, a portal Mondo je za njih organizovao i književnu radionicu sa poznatim piscem Miljenkom Jergovićem.